fredag 10 augusti 2018

Planera trädgård slänt

Har du en slänttomt är du lyckligt lottad. Glöm att det skulle vara problemområdet i trädgården – tvärtom kan slänten ge karaktär och det där lilla extra som får förbipasserande att stanna upp och beundra din trädgård. Vår trädgårdsexpert Ylva Landerholm ger här goda råd till alla med slänt.


Hitta och spara idéer om Anlägga trädgård slänt på Pinterest. Linda: Vi bor i ett nybyggt hus på en kulle.

Tomten består av en stor nyanlagd slänt. Vi vill gärna odla mycket. Helst grönsaker, bär och frukt. Men den enda plana ytan är en smal gräsremsa på husets solsida. Terrassering är för dyrt.


Trädgårdsarkitekten: Vad bra att ni har mycket odlarenergi, för det är inte helt lätt att jobba i . En lättskött härligt doftande slänt.

När marktäckarna har växt ihop, så är rabatten så gott som skötselfri! Klipp bara ner de höga perennerna på våren och fortsätt formklippa de japanska järnekskloten. En tom slänt i trädgården kan till en början kännas som ett problem som är svårt att lösa. Fundera igenom det här innan du börjar planera din slänt.


Vi har ett suteränghus med en tomt i sluttning. Planering inför projektstart. På bild nr ser ni huset och resultatet av senaste murprojektet (år sedan). Detta projekt ska gå i samma stil och och knytas ihop med . Till vänster går en liten trapp från altanen ner till uppfarten.


Det bör därför vara en tilltalande slänt från åtminstone två håll. Detta blir tillsammans med två mindre rabatter allt jag kommer att ha i trädgården , så jag vill gärna få med det mesta. Idé En slänt som är fin . Min slänt vätter åt öster och har sol på förmiddagen, sedan ligger själva slänten i skugga hela kvällen.


Kanske jag får skippa just. Känns som jag skulle vilja ha nåt gulblommande i alla fall, det hör till den här trädgården ! Så kul att du visar och skriver om dina planer för slänten!

Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för trädgård slänt. StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder från tusentals vanliga svenska hem. Vi har en brant slänt mellan oss och grannen, som är ganska lång.


Vi är verkligen inga trädgårdsmänniskor. I denna rapport identifieras några problemområden som finns i samband med anläggning av en slänt i en villaträdgård. Slänter - tillgång eller problem? Det beror ju lite på hur man ser det. Höjdskillnader i en trädgård kan verkligen höja spänningen och ge rum på ett bra sätt.


Däremot kan höga slänter i alla väderstreck kan istället kräva noggrann planering som i sin tur kostar mycket pengar att få ordning på. Följden blir då lätt endera omfattande jordförflyttningar eller en trädgård som rimmar dåligt med ursprungliga önskningar och planer. Inte minst av dessa och. Allra bäst är att lägga en stödmur som skiljer den gamla nivån från den nya, men det är också möjligt att jämna ut skillnaden med en slänt. Vill man höja marknivån.


Låt gräsmattan vara en avgränsad yta med gräs som kan klippas enkelt och utan kringelikrokar. Plantera rejäla, sammanhängande rabatter, eller kanske bara en enda stor rabatt − undvik små öar utslängda här och där. En stor välplanerad rabatt kräver mindre skötsel än flera små och du får . Det är han som gett trädgården namnet Zeta, som uttalas som bokstaven Z. När man kommer till en trädgård som Zetas får man lust att lägga de vackra växterna i skottkärran en efter en.


Har man en besvärlig slänt som man vill piffa upp är sockblommor och bollök ett hett tips. De flesta vill ha en lättskött trädgård med lite bär, lite buskar och några fruktträd. Han visar en skiss där kunden önskade en uteplats inramad av spirea och rosor.


Att rita upp hur man vill ha det är bra att göra även när man själv tänker anlägga sin trädgård , slänt , eller uteplats. När anläggningen väl drar . Att anlägga trädgård är ett tungt och ofta betydligt mer komplicerat arbete än man tror från början, det kräver omfattande precision, planering och en del erfarenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.