tisdag 22 december 2015

Filmall motorsågskedja

Vår egen Janne sågdoktor slipar kedjan på ett motorsåg. En filmall är en billig investering som säkrar ett bra resultat! Visst går det att fila korrekt utan hjälpmedel, men varför göra det onödigt svårt?


Det finns olika typer av filmallar. Typen med två stödrullar ger en mycket exakt filning om du ser till att filmallen vilar korrekt mot kedjan och att filen vilar mot båda rullarna när du skjuter .

Vi visar hur du slipar din motorsågskedja med filmall. En film där en tekniker går igenom användadet av filmallen för en rätt filad kedja. Passar till fil mm, samt sågkedja typ.


Vi gör trädgårdsarbetet roligare samt utemiljön praktisk och avslappnande. Vi erbjuder kedjeslip och filmall till motorsågar, häcksaxar, kedjor och klingor för bästa effekt, regelbunden användning och lång livslängd på dina maskiner. Exklusiv filmall från STIHL.


Perfekt komplement till STIHLs filset.

Filmall för Motorsåg Husqvarna 4. Fil Fullchisel Rak kant. Du behöver en rundfil, en plattfil och en filmall av kombinationstyp som passar för din kedja. Allt som behövs finns hos din Jonseredhandlare. Ett skruvstycke gör arbetet enklare. Spänn fast svärdet så har du båda händerna fria.


Jag inser nu att den inte alls passar till kedja. Lägger man mallen där instruktionen lyder får man filen ungefär mitt på spetsen av tanden. Blir en väldigt bakåtlutad tand. Flyttar man mallen framåt, så går det lite.


Fila kedja så det går som smör, hur? Knepen för lätt och glatt brukande av motorsåg? Haft kontakt med en av ingenjörerna vid Oregon - bl.


Isen ställer till det så . Jag har nyss köpt en filmall och filar från Bacho och enligt instruktionen som följde med så ska man fila ut mot spetsen från roten.

Jag filade tvärtom tidigare just för att. Man måste alltid lyfta filen från materialet på tillbakavägen, man förstör både kedja och fil om man bak-drar. Tryck inte nedåt när du filar, . Välj en motorsåg och tillbehör som passar för att fälla, kapa och kvista skog och träd. Vi har marknadens bästa motorsågar.


Köp i butik eller online. Har du stensågat en redan sliten kedja kan det därför vara ide att byta kedja , eller ta hem och slipa bort det värsta på en slipmaskin som tål härdningen bättre. När filen ”blänker” runt om är den slut!


Tre verktyg är vad som behövs för ett. Förpackningsvikt, 2g . Filsats Innerhåller rundfil 8mm med filmall för underhåll av kedjan skovelplan, flatfil samt mall för underhåll av kedjans ryttare och en spårrenasare f. Hitta reservdelat och tillbehör till din motorsåg. Kedjor, svär skyddsutrustning och tillbehör för underhåll av din McCulloch -produkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.