måndag 28 december 2015

Hur flyttar man en friggebod

Hur gör snickaren - Stomresning - Duration: 3:57. Grannen bygger precis på tomtgränsen. Jag har en vedbod och en lekstuga på tomten som är totalt kvadratmeter. Slipper jag ändå bygglov för min kvm stora friggebod eller räknas dessa tre byggnader ihop? Det är jätteenkelt: om man har bygglov för alla byggnader på sin tomt, då får man ställa dit en friggebod.


En lekstuga eller en friggebod kan man flytta med hjälp av en lastbil med kran.

Sen beror priset på hur lång tid det tar och hur långt den ska köras. Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång. Storlek på objektet som ska lyftas? Godsets ungefärliga vikt(Kg) : gissningsvis ton.


Ungefär hur lång kran behövs? Uppdragets startpunkt : 0. Jag behöver hjälp med att flytta en friggebod , kvadratmeter.

På grund av plank och annat är det svårt att komma närmare boden än ca meter. Jag föredrar att kontaktas via mail! Skulle man till äventyrs vilja ha källare blir det ett bygglovsärende och därmed är det ju ingen friggebod. Får vi flytta vår friggebod ? Underlaget är ojämt men är körbart för en stör. Flytta på en friggebod på ett ton, Norrtälje.


Rätten att uppföra en friggebod begränsas inte av några planbestämmelser i detaljplan. Det betyder att du till exempel får uppföra en friggebod även på prickmark (som normalt inte får bebyggas) och oavsett vad detaljplanen anger om hur stor area på varje tomt som får bebyggas. Behovet att ha anlita en kranbil kan vara många olika saker. Exempel är om man ska flytta hus eller stuga, montering av prefabricerade hus, transportera byggmaterial, flytt av båtar och friggebodar och en mängd andra moment som kräver höga lyft.


Den här typen av jobb är av naturliga skäl inget man gör själv då det . Ett par som ansökt om strandskyddsdispens vid Götarpssjön för att köpa mark till ett fritidsboende och flytta friggeboden dit, får avslag av länsstyrelsen. Nu har paret överklagat till mark- och miljödomstolen. Har idag varit och träffat en kund angående lite jobb. En kranbil fraktar gods av större storlek som du inte kan flytta själv.


På ServiceFinder hittar du erfarna och. Kanske har du köpt en friggebod , bastu eller lekstuga som du inte kan flytta på egen hand.

Kontakta ett företag som. Så funkar Servicefinder – Se videon och lär dig mer om hur vi kan hjälpa dig. I bostadshusets närhet får man uppföra eller bygga en eller flera fristående byggnader. Det kan vara en bo ett skärmtak, ett växthus eller liknande.


Byggnadernas sammanlagda yta får vara högst 1kvadratmeter och den högsta tillåtna höjden (taknockshöjd) är meter. Enkelrum levererar designade, nyckelfärdiga Attefallshus och friggebodar för året runt-bruk som lyfts på plats med kranbil. Du kan flytta in direkt!


Frågan är nu, har vi några möjligheter rent juridiskt så att vi inte behöver riva vår friggebod , flytta den kommer antagligen inte gå då den är byggd av lösvirke och inte någon byggsats? Kommunen tipsade om att vi kunde söka bygglov men då kommer bygget klassas som svartbygge och vi kommer . De har satt upp en friggebod ovetandes om att så får man inte göra. Finns det regler eller prejudikat om hur eller hur mycket man måste flytta friggeboden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.