fredag 12 oktober 2018

Dåligt samvete för att vara sjuk

Gjorde det förut, men TVINGADE mig själv att träna bort det. En kollega till mig var likadan, så vi peppade varandra att bara vara hemma och götta sig när den andre var sjuk ! SJÄLVKLART får man vara hemma när man inte känner sig bra. Bort med dåligt samvete , har man . Dåligt samvete över att vara sjuk och hemma från praktik.

Antingen har man dåligt samvete (jag bland annat), sen är en stor del såna som direkt då dom har lite lite förkylning direkt anmäler sig sjuk. Direkt springer till doktorn och skall ha flera dagar ledigt. Oftast dom senare personerna som sen undrar varför dom inte har samma jobb allt för länge.


Ingen tackar den som sliter ut sig med att gå till jobbet sjuk …. Sjuknärvaro o sjukfrånvaro påverkar oss alla på våra arbetsplatser o att släppa fram ämnet i ljuset är intressant – åtminstone i min lilla värld. Jag förstår exakt hur du känner när det gäller att vara sjuk. Jag får också dåligt samvete när jag måste stanna hemma.

För är jag sjuk måste mina arbetskamrater ta dubbel börda. Men mår man inte bra så bör man stanna hemma och kurera sig. Då slipper någon annan bli smittad också.


Eftersom vi jobbade i team på tre man. Om en var borta så fick de andra två hinna göra den tredjes jobb vilket kunde vara tungt. Särskilt hetsigt kunde vara om två sjuka då ringde chefen konstant till en och frågade Är du bättre nu?


Känner för stort ansvar, får dåligt samvete att va sjuk. Den här veckan är jag sjuk , hemma en dag av än så länge. Tror det beror på att jag har blivit uppfostrad som så att det är ingen fara. Fick sällan vara hemma från skolan sjuk.


Människor som drivs av att vara till för andra och som känner starkt engagemang i sitt arbete kan riskera hälsan. Hade väl elaka föräldrar helt enkelt. Det visar Ann-Sophie Hanssons studier av arbetsmiljön inom kyrkan och äldreomsorgen.


Varför är ohälsan så stor i människovårdande. Detta är tredje dagen då jag är hemma från jobbet p.

Har haft feber sedan måndag kväll och har varit helt kraftlös i kroppen, så där som det brukar vara då man är förkyld. Det finns dock en sak som irriterar mig, mitt samvete. Jag har enormt dåligt samvete av att . Man ska inte få dåligt samvete för att man inte orkar vårda en sjuk person i hemmet, det kan vara lika värdefullt att man läser högt ur en tidning eller bok eller tar med den anhöriga på en promenad.


Men har ändå litet dåligt samvete. Och om jag håller på att bli sjuk vore det ju dumt att gå och smitta ned andra. Det är mycket som ska göras på jobbet. Dessutom fryser jag omotiverat av och till, . Brist på kunskap skrämmer.


Tänk så fasansfullt det skulle vara att gå och lägga sig varje mörk natt, om vi inte visste att solen skulle gå upp nästa morgon. Idag läser jag att hård träning, minst fem timmar per dag, ger en . Här är en till som är hemma idag, sjuk och med dåligt samvete. När jag är sjuk frågar jag mig jämt om jag är tillräckligt sjuk för att vara hemma eller om jag kanske ändå kunnat gå till jobbet, åtminstone en stund.


Vi har så mycket att göra också. Men, men, jag får försöka tänka på hur trött jag var på jobbet . Människor verkar inte förstå att barn blir sjuka , inte heller att barnsjukdomar kan vara förödande för de äldre människor jag arbetar med. Att vara anhörig är att leva med dåligt samvete. Att hjälpa och vårda en sjuk anhörig förändrar livet. Hon har varit anhörigsamordnare i Svedala kommun och har sedan barnsben tagit hand om egna föräldrar, barn och familjemedlemmar.


Det här är hennes berättelse. Att få dåligt samvete för att man är hemma från jobbet är inget ovanligt och det är något tjejer ofta känner. För att pressen är hög och man tror att man ska bli dömd för att man är hemma en dag.


Bara så att ni vet, företagen räknar med att ni ska få dåligt samvete när ni blir sjuka och de uppmuntrar ofta det beteendet, just för att man ska arbeta mer och inte vara hemma eftersom de då måste betala för det. Mår ni dåligt och inte klarar av att arbeta, var hemma! Företaget är inte er vän, de utnyttjar er . Tar du dig upp ur sjukbädden och går till jobbet trots att halsen svider?


Kanske beror det på stress eller dåligt samvete gentemot dina kollegor. Men det kan också vara för att du trivs så bra på ditt jobb, enligt en ny studie. Jag skulle vilja vara med i huvudvärksskolan men får dåligt samvete när jag tänker på att jag ska va borta dagar. Antingen är jag sjuk eller så måste jag hinna ifatt allting för att jag varit för mycket sjuk , vad ska jag göra?


Och hur vet jag att just det här är det bästa för mig, att just ni . Barn har rätt att vara sjuka utan att ha dåligt samvete ! Jag läste i en krönika en nostalgisk text om hur underbart författaren hade upplevt det när hon var barn och lagom sjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.