fredag 26 oktober 2018

Varför vill du jobba hos oss intervju

Har sökt jobb som lagerarbetare och fått kallelse till en intervju. Nu går jag igenom eventuella frågor i förhand för att kunna förbereda mig lite. Men frågan varför vill du jobba hos oss gör mig helt ställd.


Jag tycker inte jobbet verkar roligt eller givande. Men jag har sökt väldigt många jobb och äntligen fått .

Varför vill du ha det här jobbet? En vanlig fråga som ofta ställs under en intervju. Ibland kan den verka svår att besvara, men svaret på den frågan ska vara enkel och komma naturligt, då ökar dina chanser till att just du får jobbet. Vanliga svar kan vara: Jag behöver ha ett jobb. Jag gillar att ge folk tips om vad de passar i. Den här listan får gärna bli hur lång som helst.


Jag vill inte jobba inom vården – Har sprutfobi.

Genom att göra det här jobbet kommer det bli allt tydligare för dig själv vad du verkligen vill. Du har putsat på varenda formulering i ditt CV och brev, och lyckats landa en intervju. Låt oss guida dig mot en framgångsrik karriär. Intervjuaren vill veta: Vad du vet om företaget och om det bara är ett jobb i högen, eller om du är seriöst intresserad av det.


Att nästan få ett jobb kan vara mer knäckande än att aldrig ha blivit kallad till intervju. Förbered dig och öka dina. CV som ni vill att jag ska börja med?


Följdfråga: Om du nu börjar arbeta hos oss , funderar du på att senare fortsätta studera? Experter rekommenderar att man ägnar minst tre timmar åt att förbereda sig inför varje intervju. Då visar du att du har förmågan att erkänna att det finns sidor hos dig själv som du behöver jobba på och att du kan ta initiativ för att bli bättre. Därför är jag övertygad om att jag kan göra stor skillnad även hos er och vara ett bra tillskott i ert team”. Denna fråga ställs ofta av en rekryterare som vill kontrollera att du faktiskt tänkt på detta, och inte skickat ut din ansökan till alla som erbjuder jobb.


Arbetsgivaren vill gärna finna något hos dig som kompletterar det som för tillfället saknas. Berätta hur du vill jobba och vad du uppskattar när det kommer till exempelvis feedback, fria tyglar, återkoppling och personlig relation. Hur förbereder man sig inför en jobbintervju?


Läs våra handfasta råd inför arbetsintervjun och kom så väl förberedd som möjligt.

Anländer du stressad kommer du troligen inte göra en lika bra intervju. Sök inte ett jobb som du inte är motiverad för, eftersom detta varken kommer att gynna dig eller bolaget. Tio vanliga intervjufrågor – så besvarar du dem.


Alla som letar efter jobb vill ju bli kallade till intervjuer men många blir väldigt nervösa när de väl kallats. Ett sätt att stilla sin nervositet är att förbereda sig så mycket man kan. Därför bör du prata minst lika mycket om företaget du söker jobb hos som om dig själv.


Om jag redan i det personliga brevet märker att du förstår hur vi skiljer oss från våra konkurrenter – och att det är därför du valt just oss – så kommer jag att vilja . Detta är kanske den allra viktigaste intervjufrågan du kommer få under din intervju. Oavsett om det är ett extrajobb eller ett. Utöver det kan du lyfta på vilket sätt du skulle motiveras av tjänsten och på så vis göra ett bra jobb.


Vad behöver du utveckla hos dig själv? Har du några frågor till oss ? Här är det viktigt att du är ärlig . Nu har du chansen att göra intervjun till en tvåvägskonversation så se till att utnyttja det. Vad vill du veta om jobbet? Och se till att ha lite frågor i bakfickan som Vad är det bästa med att jobba här?


Hur länge har du jobbat här? Visa att du är uppriktigt engagerad och intresserad och gjort läxan så att du känner till en hel del om företaget redan. Företaget vill känna sig ”utvalt” och inte en del i dina . Om du är väl förberedd inför en intervju visar du att du verkligen vill ha just den specifika tjänsten. Vi vill veta vilka styrkor just du har, eftersom vi är övertygade om att du utvecklas bäst i en miljö du tycker om och på en position som passar just dig.


När du har varit på intervju hos oss kommer du alltid att få en personlig återkoppling. Intervjun är ett bra tillfälle för dig som jobbsökande och oss som företag att lära känna varandra. Här får du några bra tips som kan hjälpa dig inför, under och efter intervjun.


Vi tycker att det är viktigt att vara öppna och uppriktiga mot varandra. Därför förväntar vi oss detsamma av den vi intervjuar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.