måndag 15 oktober 2018

Elektrisk motorsåg test

Test av elektriske motorsager med batteri. Det kan du med en elektrisk kjedesag på nettstrøm også, men å trekke rundt på ledning i skogen har sine klare begrensinger. Ryobi er i utgangspunktet et forbrukermerke, men de har konstruert en motorsag som konkurrerer med de profesjonelle i ytelse. Og glem alt om elektriske varianter.


For det første er det dårlig med strøm i skogen. Dernest får du ikke krefter nok fra en elektrisk sag.

Når du skal bruke motorsag , skal du huske at du ikke skal jobbe over hodehøyde, og du skal . Hvilken type motorsag du bør velge, avhenger av hvilke oppgaver du skal bruke den til. Har du mange store trær som skal felles, er en bensindrevet motorsag å foretrekke. Skal du derimot som regel felle små trær og trimme hekker, rekker det lenge med en elektrisk eller batteridrevet motorsag. Publisert: for år siden Sist oppdatert: for år siden. Før du setter i gang å bruke ei motorsag bør du også sjekke at kjedebremsen virkar.


Kjedebrems er obligatorisk og skal sikre at saga. Testfakta har tatt omsyn til følgande i sin test : ¿Vekt. Dimensjon på oljetanken og storleiken på .

Du plugger i ledningen, trykker på gassen og så starter det helt enkelt. I tillegg så er de mye lettere å håndtere noe som er en stor fordel om du har lite erfaring med å bruke motorsag og ikke minst så bråker de mye mindre, forklarer Otto. Hvis disse fordelene lokker deg, så bør du vurdere en elektrisk sag. Motorsager på batteri er etter hvert blitt så sterke, at de er verdt å kjøpe fremfor en modell med ledning.


Batterisagene er hendige, støysvake og sterke, og vidt forskjellige i pris. Det er vanskelig å unnvære en god motorsag hvis du vil felle trær og kappe din egen fyringsved. Vi har testet sju motorsager for hobbybruk. Sikkerheten er på topp, de er enkle å bruke, og de har krefter nok til store stokker.


Likevel er det variasjoner. Först och främst handlar det om dubbelfattning. För att på ett säkert, effektivt och ergonomiskt sätt använda en motorsåg , bör den ha ett handtag placerat baktill och ett strax ovanför klingan.


En annan sak är att de oftast har vertygsfria kedjesträckare, samt att de flesta har ett hastighetsreglage för anpassning . Valg av elektrisk motorsag. Primerbehovet er kapping av litt vinterved hjemme om høsten. Har sett litt på stihl mse 1og 200. STIHL MS 1MOTORSAG Kompakt, bensindrevet motorsag med 2-MIX motor. Bensindrevet motorsag for hjem og fritid.


Finn beste pris og les anmeldelser - vi hjelper deg å velge rett.

Uansett hva man velger er motorsag et ekstremt farlig redskap. Det er gjort på et øyeblikk å skade seg selv eller andre! Bruk av verneutstyr er derfor helt sentralt ved all bruk av motorsag.


Testen er delt i to grupper: bensindrevet og elektrisk. Sager innen samme gruppe er sammenlignet. Motorsågen har länge varit ett oumbärligt redskap för lant- och skogsbrukare, men blir ständigt allt populärare bland vanliga husägare.


Delvis beror detta troligen på att det numera finns ett stort utbud av lättanvända och prisvärda motorsågar. Det skal kjøpes ny sag, da de gamle gule Partnersagene begynner å bli utslitte. For å komme opp i nødvendig trøkk trengs det vel et kubikknivå på rundt og rundt til 3kw. TESTPANELET (fra venstre): hans Ole Arnesen, Øystein Mørk og Vegard Aarnes.


KAPASITET: Vi sagde skiver av en solid stokk og tok tiden. BALANSE: Kvisting er en bra test på om saga er godt balanser Foto: Foto: Øivind Lie. KJEDESTRAMMING: At kjedet. Skal du felle trær ute i skogen, klarer du deg ikke med en elektrisk grensag. Da er en bensin drevet motorsag det eneste alternativet.


Det store treet som har behersket terrenget og dominert hyttetomta di de siste seksti årene gir ikke etter for hva som helst. For mindre jobber i hagen,. Vil du slippe avgasser og støy eller skal du arbeide innendørs, velg da en elektrisk motorsag.


Fordelene med elektriske sager er mange og bruksområdet strekker seg fra vedkapping til eget behov til krevende oppgaver på byggeplassen. STHIL tilbyr elektriske sager med en effekt fra kW til kW. Dessuten er det mindre stell med en elektrisk motorsag enn med en bensinsag.


De elektriske sagene er gjerne billigere enn de bensindrevne. Elektrisk sag fra Clas Ohlson. Så å si alle elektriske sager leveres med en helt kort ledning der det er lagt opp til at du skal bruke skjøteledning.


Langt mer praktisk enn motorsag og stige, og vesentlig mindre farlig. Men se upp med kedjan, som lätt blir slö. En trött motorsåg tröttar även ut användaren, och då är olyckan lätt framme.


Visa full tabell för alla produkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.