onsdag 3 oktober 2018

Företag som jobbar med hållbar utveckling

Det handlar om både hållbar produktion och konsumtion och om att bli mer effektiv. Att sköta och utveckla företag på ett hållbart sätt innebär att göra mer än lagar och regler säger – det innebär att du tar ditt ansvar för en hållbar utveckling. Läs mer på sidan Mer om hållbart företagande. Tesen är att ett integrerat, effektivt hållbarhetsarbete i vardagen också ger lönsamhet, säger projektledaren Joel Svedlund.


Att lyfta in individens välmående i hållbarhetsarbetet ger nya perspektiv som skapar positiva drivkrafter för en hållbar utveckling av kärnverksamheten.

Allt hänger ihop och när vi ser helheten blir hållbarhetsarbetet lättare en integrerad del av verksamheten. Därför jobbar många småföretag inte med hållbarhet. Nästan nio av tio små och. Hållbara företag är mer lönsamma!


Undersökningen visar alltså att hela procent av små- och mellanstora företag inte har ett hållbarhetsarbete. Delandepionjär från Sydkorea får Göteborgspriset för hållbar utveckling. Seouls borgmästare får . I denna studie har fyra svenska storföretag studerats med avseende på hur de definierar begreppet hållbar utveckling , hur deras.

Vårt förhållningssätt är ju att jobba i det tysta utan att egentligen ha. Svenska företag blir allt mer medvetna om vikten av att arbeta aktivt med hållbar utveckling. För 6–år sedan var många företag fortfarande främmande inför att jobba aktivt med de här frågorna. Många företag som arbetar aktivt med hållbarhet har dock sett positiva resultat av satsningen, berättar Johan Genneby. Rättesnöre är FN:s globala mål, resultatet är nya spännande affärer.


Och samtidigt som hållbarhetsarbete bidrar till ett bättre samhälle, uppger många företagare att det också ger klirr i kassan. Förväntningarna på att företag arbetar hållbart blir allt högre från samhälle och enskilda kunder. I videon ovan kan du se hela seminariet från den oktober. Konsult som hjälper företag att bli mer hållbara, har ett koncept de kallar hållbarhetskopasen som de arbetar efter.


Vi vill bidra till att påskynda utvecklingen mot ett hållbart näringsliv och ett hållbart samhälle i Sverige. Strategin är frivillig, men det finns en rad fördelar med att ses som ett företag som bidrar till en hållbar utveckling. Särskilt statligt och kommunalt anställda anser att deras arbetsplats tar ansvar i samband med sjukdom och personliga kriser och att man behåller medarbetare som inte kan jobba under vanliga arbetsvillkor.


Illustration, hållbar tillväxt. Konkurrenskraftiga företag kännetecknas av att de är innovativa, effektiva och jobbar smart. Att tänka nytt och att förnya sig är avgörande för att företag ska klara sig över ti vara en del av en hållbar utveckling och kunna möta morgondagens konkurrensvillkor i en global ekonomi.


Sverige ska, enligt regeringen, ha världens mest ambitiösa klimatpolitik, samtidigt som vi ska satsa stort på tillväxtmarknader i länder som riskerar att drabbas hårt av klimatförändringarna.

Det är därför viktigt att svenska företag tar ett större ansvar för en hållbar utveckling. Det skriver vår generalsekreterare . Energiteknologin kan bli landets framtida spetsteknologi. Konsortiet Energyvaasa informerade på onsdagen riksdagsledamöter och tjänstemän inom riksdag och ministerier om att Vasaregionen står för över tolv procent av Nordens energiteknologiindustri.


Tillsammans bidrar Lunds kommun, näringslivet och universitetet till en utveckling som tar hänsyn till kommande generationer. Miljöprofilen bidrar till Lunds attraktionskraft för företagsetableringar. Flera bolag som ligger i framkant inom miljöteknik har utvecklats här. Det är klokt att jobba aktivt med hållbar utveckling.


Inom ramen för Swedish Leadership for Sustainable Development (SLSD) samarbetar ett 20-tal stora svenska företag som alla bedriver en global verksamhet kring hållbarhet och de globala målen. Vi ser en enorm utveckling – och en mycket stor potential för svenska företag att utveckla hållbara och lönsamma affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.