onsdag 24 oktober 2018

Hur långt slår damer golf

Hur långt man slår är beroende av många olika faktorer så som kön, ålder, fysik och talang. En talangfull årig man kommer med stor sannolikhet slå betydligt längre en än årig dam. Att man slår olika långt är inte fel på något sätt utan helt naturligt. Det viktiga är egentligen inte hur långt en spelare slår. Så lång är amatörernas snittdrive.


Proffsen slår allt som oftast långt över 2meter långa drives.

Men hur långt slår en amatör? Henrik ”Hempa” Lundqvist visar hur du ökar distansen. Vi kan exempelvis se att damproffsets felmarginal med drivern är mindre än hälften av scratchdamens och nära fyra gånger mindre än en dam med handicap. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.


Jag förstårMer information. Det han kallar ”a need for speed” är något som idag inte borde vara en överraskning för någon som spelar golf. Men om du tar ett steg tillbaka, hur kommer det sig att längd säljer?


För faktum är att Bens bestämda åsikt (och så även min) är att du behöver inte slå din driver längre.

För alla oss som älskar golf ! Nu är det dags att kika på hur långt många av de troliga Ryder Cup-spelarna slår (driving distance). Var det lika långt som du trodde? Sören Kjeldsen (Rankad 2totalt) 2meter. Jag vill bara veta hur långt ni slår med Drivern.


Glömde att säga att jag är år. Har inte uppdaterat sedan i sommras. Catherine Cartwright 260. De som slår längst snittar alltså knappt 2meter . Vi kan ju se att proffsen slår bollen på ett fantastiskt sätt när man tittar på de slag som de presterar.


Frågan är hur bra de är när man tittar på statistik från Trackman. Vi har förmånen att ha tillgång till Flight scope i Laröd så vi enkelt kan mäta var du befinner dig när det gäller samma värden som jag tänkte förklara nedanför. Då vet du att mycket av jobbet är gjort på hålet, du vet att par eller bättre är det troliga resultatet på hålet.


Problemet är bara att vår föreställning om hur vi skall få högre hastighet på klubban etc är ofta helt felaktiga. Detta leder ofta till att vi . Ungefär där ligger jag också (hcp 13) då svingen fungerar. Det där är ganska respektabla längder, väldigt många slår kortare.

Intressant är att jag slår så mycket kortare än dig med drivern men längre med järnen. När blir långt par fyra långt ? Män, kvinnor och golfindustrin - via IDstories. Slå längre drives Tidningen har c:a 57.


Jag hade en total avsaknad av allt som kan kallas jämnhet, trots att jag hade spelat golf regelbundet i över år. Aldrig hade jag någon susning om hur nästa runda skulle gå. Och det var inte på grund av att jag inte hade försökt heller då jag lätt spenderat tiotusentals kronor på privatlektioner bara för att få höra vilken . De allra bästa spelarna övar med dem flera timmar varje dag så att de vet exakt hur långt de slår från olika typer av underlag och lägen.


Många av dagens järnset säljs nu endast fram till pitching wedge (t.ex. 4-PW), eftersom tillverkarna vet att du kanske vill välja din egen san gap och lob wedge. Därför finns det ett stort . Jenny Hagman PGA tränare visar uppställning och förklarar vad du bör tänka på när du slår ett utslag med drivern. Nu har du möjlighet att testa hur långt just du slå med dina klubbor.


Vi slår ett antal bollar med varje klubba i bagen och sedan får du ett snitt på hur långt varje klubba går. Du bokar tiden på BOKA TID knappen upp till höger. Vi använder oss av nFlight och Flightscope för att mäta ut längderna.


Dagens standardiserade klubbor finns i dam och herr storlekar. Vet du av erfarenhet att du spelar bäst med standard längd men guiden säger att du ska ha ½ tum längre klubbor så går du naturligtvis efter vad du själv tycker är bäst. Med skaftet kontrollerar du bollspridning och hur långt du slår.


Antal meter i snitt som PGA Tour-spelare slår sina järnsexor från fairway enligt ShotLinkdata. Lär dig allt om golfsporten Longdrive i Nyhetsmorgons söndagsskola. Världsmästarinnan Sandra Carlborg visar hur du slår långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.