tisdag 23 oktober 2018

Hur blir man ekonom

Vill du jobba som ekonom ? Funderar du över vilket gymnasieprogram du ska välja för att bli ekonom efter gymnasiet? Hej, hur blir man en ekonom ? Vilken linje ska man ta till gymnasiet för att bli en ekonom ? Om man vill bli ekonom så kan man gå något ekonomiprogram på någon av våra högskolor eller universitet. Det finns på många olika orter i Sverige.

Började mitt 3e år på gymnasiet idag och började genast tänka på vad jag ska göra i framtiden. Som det ser ut nu vill jag vara den som är ansvarig för bokföring, redovisning och sådant på något företag. Men vägen dit är lång, och kräver så klart utbildning. Frågan jag ställer är, vilken utbildning är att . På ekonomiavdelningar jobbar ekonomer med bland annat finansiering, ekonomisk styrning, redovisning, revision och sammanställningar av budgetar.


Saco har samlat information för den som arbetar som eller vill utbilda sig till civilekonom. Vad jobbar man me vad tjänar man och hur ser arbetsmarknaden ut? De finns inom de flesta yrkeskategorier och sektorer.

Den här föreläsningen handlar om ekonomers utbildning och karriär. Vet du vem som får kalla sig civilekonom och vad en ekonom faktiskt gör? För att bli ordinarie medlem i Civilekonomerna krävs en utbildning i ekonomi lägst motsvarande en kandidatexamen på 1högskolepoäng.


Rapporten tar bland annat upp vilken inriktning som är vanligast, hur de fick sitt första jobb och hur snabbt de fick jobb, var i landet de började arbeta och hur löne- och . De flesta som hör ordet ekonom tänker på siffror och kanske på att ekonomyrket är stabilt och innebär många valmöjligheter. Men hur ser det ut på arbetsmarknaden? Vi gör varje år en uppföljning tillsammans med . Nu vill ju jag verklige bli ekonom och läsa på Handelshögskolan, men då krävs det Matte C (vet inte vad det heter nu?) Och jag som sagt suger på matte. Auktoriserad revisor och godkänd revisor är däremot två reglerade yrken inom fältet ekonomi som får utövas endast av den som uppfyller specifika lagstiftade krav. Eftersom det inte finns några formella krav för att få arbeta . Som exempel involverar ekonomins bredd: organisation, marknadsföring, nationalekonomi (olika grenar inom detta), redovisning, revision, företagsutveckling, entreprenörskap, finansiering, statistik, handelsrätt och eventuellt IT (beroende på hur man ser det).


Självklart blir det då svårt att påstå att man är . Allvarligt, hur tänker ni som pluggar ekonomi ? Den största skillnaden är att man läser fyra år istället för tre år för att få titeln Civilekonom. Ekonomprogrammet - Vad blir man ? Läs mer under Inriktningar och vidareutbildningar om hur man blir revisor. Vet inte riktigt vad jag vill bli men funderat på att studera till ekonom och men vill veta mer vad en ekonom gör för att få en inblick i vad jobbet innebär och om jag skulle trivas att arbeta som det. Vet inte vad man jobbar med när man jobbar med marknadsföring, försäljning, inköp, företagsledare, redovisning .

Hur vi gör det kan du läsa mer om här. När du väljer vad du skall läsa börjar du ringa in vad du i framtiden skall jobba me men oavsett vad du läser på Handelshögskolan får du många möjligheter efter examen. Du får lära dig hur man driver ett företag, hur samhällets resurser används på bästa sätt och hur våra lagar styr våra företag, organisationer och medborgare. Försäljning, utredning och ekonomisk planering. Tycker du det verkar intressant kan du bli ekonom.


Dessa jobbar på allt från banker . Jag valde företagsekonomi eftersom det ger en bred överblick över hur samhället , organisationer och ekonomi samverkar, där en sedan får välja en intre. YRKESROLLER INOM FÖRETAGSEKONOMI. Fråga: Vad kan man bli om man går företagsekonomi med en finans inriktning. Titeln anger ingen specifik yrkesinriktning.


Många ekonomer arbetar med redovisning och revision och sammanställer budgetar, vilket betyder att man gör bedömningar av hur inkomster och utgifter kommer att utvecklas under en . Med affärskommunikation menas i första hand extern kommunikation till andra företag, myndigheter och privatpersoner men även intern kommunikation inom ett. En interaktiv distansutbildning för dig som vill blir ekonomiassistent eller redovisningsassistent. Har det någonsin funnits en konst så hängivet förvandlad till vetenskap som konsten att vara förälder?


Under de senaste årtiondena har det framträtt en omfattande och brokig skara experter på föräldraskap. Alla som det minsta försöker följa deras råd ligger illa till, för den vedertagna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.