tisdag 9 oktober 2018

När är stora visningshelgen 2017

Bostadsmarknaden är på väg att vakna upp ur sin sommardvala. Men för dig som vill göra det verkliga sälj-klippet är det bäst att vänta några veckor extra. Under de stora visningshelgerna i januari och augusti är bostadsutbudet som allra högst, något som bjuder på utmaningar för både spekulanter och säljare.


Vi har lösningar som skapar bästa möjliga förutsättningar för båda parter. En av årets största visningshelger närmar sig.

Jul- och nyårsledigheten sätter . I helgen är det traditionellt den stora visningshelgen efter jul- och nyårsuppehållet. I år når den gigantiska proportioner. Den kommande helgen är en av årets absoluta toppar på bostadsmarknaden, och den marknadsförs av flera mäklarföretag som Stora visningshelgen. Men mäklare varnar för bostadsförsäljningar som sker samtidigt med många andra.


Mäklarna brukar tala om den stora visningshelgen och utbudsuppgången syns tydligt varje år vid samma tidpunkt i Hemnets statistik, ungefär i mitten av augusti. Torsdag september, klockan 9:3 Riksbanken ger besked om räntan.

Beslutet om reporäntans nivå tillämpas från september. Han säger att man måste vänta åtminstone till efter mäklarnas stora visningshelg , som brukar inträffa någon gång i slutet av augusti och betraktas som en kickoff för säsongen, för att kunna säga något. Tar det fart då så är det business as usual, men är det svårsålt eller avvaktande så är det osäkert. Läs mer om visningshelgen här. På lång sikt kommer reglerna inte att innebära någon avgörande förändring för Uppsalas bostadsmarknad.


För att ge alla de som anlitar oss litet extra skjuts gör vi en storsatsning på höstens stora visningshelg den 18:e-19:e november. Då kommer vi samla höstens alla bästa visningar under en helg, där vi presenterar alla bostäder på torget i Gränbystaden Galleria lördagen den 18:e och sedan har den stora . Nu är stora visningshelgen här. I mellandagarna är det få som lägger ut sina hus till försäljning och då blir det en uppdämning. Nu kommer många hus ut på en gång.


Det säger Kristoffer Kullberg vid Fastighetsbyrån i Karlstad som nu . Den stora visningshelgen är på ingång, alltså den helg då alla objekt som inte lyckades bli sålda innan sommaren på nytt visas. Men nu tillsammans med alla nya objekt. Utbudet är enormt och Daniel Gustafsson, boendeexpert på Konsumentverket och vardagsekonomen Pingis Hadenius ger sina bästa . Från att lunket efter julens ledigheter nu avtagit har det blivit aktiv rörelse på kontoret i Kungsbacka.

Till helgen har Svensk Fastighetsförmedling sin stora visningshelg och under denna vecka samt till helgen visar vi tillsammans st. Att centrera samt marknadsföra nya . Den försäljningstid nu kommer. Ska du sälja din bostad är det perfekt att börja nu. Vi hinner fotografera din bostad då den är som vackrast och du kan. Missa inte vår stora visningshelg i Stockholm 7-augusti!


Mäklarna: Då ska du sälja din bostad för att gå med mest vinst. Har man en större lägenhet ska man försöka undvika stora ledighetshelger där barnfamiljerna passar på med en liten semester eller en helg i stugan, till exempel sportlov och påsklov. Peter Eriksén på Mäklarhuset adderar ytterligare ett viktigt tips: försäkra dig om att den mäklare du anlitar inte tar semester mitt i processen utan att han eller hon håller i uppdraget hela tiden.


Enligt Hemnet infaller den stora visningshelgen i mitten av augusti, men om du går att säljtankar så kan det vara bra . Han råder därför blivande bostadsförsäljare att satsa på en visningshelg som få andra personer väljer – och med ett lyckat datumval går det att tjäna stora pengar. Gemene man tror att det är kört efter första advent. Men våra erfarenheter säger att det är precis tvärtom.


De som är seriösa och letar efter . Den svenska bostadsmarknaden går mot en osäker framtid efter stora prisökningar. Nu stundar en av årets största visningshelger. Näst sista helgen i augusti är traditionellt sett en av årets största visningshelger, som av många mäklare beskrivs som Stora visningshelgen. Under sommaren, oavsett väder, går bostadsmarknaden på sparlåga.


Aktiviteten går ned och många gör andra saker än att byta bosta undantaget studenter och andra som har bråttom att lösa sin bostadssituation. I Norra Luthagen bygger JM lägenheter i Smedjebacken 2. Här hittar du den smarta ettan till den rymliga femman. I omgivningarna hittar du promenadvänliga Stabbyskogen, nya Mimmi Ekholms plats, livsmedelsbutiken Nelins och sportiga Fyrishov. Här bor du bekvämt, modernt, citynära i en nyproducerad .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.