onsdag 30 juli 2014

Beck filmer skådespelare

Flera olika skådespelare har gestaltat rollerna som Beck och hans kollegor. Detta trots att han verkade sugen på pension i senaste filmen ” Beck : Sista dagen” , men han får vänta ett tag till. Så många filmer har det gjorts om polisen Martin Beck. Och i rollerna har många kända skådespelare figurerat – från Keve Hjelm till Gösta.


Beck ” fortsätter – nu bekräftar Tomas Michaelsson på produktionsbolaget Filmlance för mig att fyra nya filmer ska spelas in. Peter Haber som Martin Beck och Kristoffer Hivju som Steinar Hovland.

Men Beck -romanerna har också inspirerat till en rysk, en ungersk och en belgisk film. Totalt har åtta skådespelare tagit på sig huvudrollen. Fyra nya Beck - filmer får premiär på streamingtjänsten nästa år.


Den första på nyårsdagen. I den andra introduceras Martin Becks nya kollega Steinar Hovland. Hittills har sju olika skådespelare gjort rollen som Martin Beck.


Carl-Gustaf Lindstedt och Keve Hjelm har gjort en Beckfilm var: Lindstedt . Ska man göra ett så stort projekt. Regissören Mårten Klingberg som själv har medverkat som skådespelare i ett antal Beckfilmer, tyckte att det var inspirerande och stimulerande gå in i ett .

När molnen står rätt och ljuset är rätt, då ska jag leverera. Att som skådespelare plötsligt gå in och leverera precis i det ögonblick när alla förutsättningar för inspelningen är helt. Skådespelare och musiker.


Aktuell med: Jenny Bodén i BECK. Börja det nya året med Martin Beck. På nyårsdagen har den första av fyra nya Beck - filmer premiär på C More. Inledande Beck – Rum 30 som hade premiär på nyårsdagen, är en tv- film i dess rätta bemärkelse, på både gott och ont. Jag undrar för övrigt hur komplicerat det är för teamet bakom Beck att hitta lämpliga skådespelare för alla roller, med tanke på hur omfattande serien nu är och hur många ansikten . En del av karaktärerna är hämtade från en bokserie av författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöö och trots att det gjorts en hel drös filmer med Haber i titelrollen så baserar sig inte en enda av dessa filmer på böckerna (dock har det tidigare gjorts filmer med andra skådespelare som är baserade på böckerna).


Senast syntes hon i rollen som Gunvald Larssons syster i ”Beck - skarpt läge” och just nu spelar hon i ”Linje lusta” på Stockholms Stadsteater. För Niklas Hjulström blir det den fjärde rollen i en filmatisering av en svensk deckare. Han spelade karaktären Skacke i det tidiga 90-talets ” Beck ”- filmer med Gösta . Men är det någon som vet varför Hillman spelas av Hanns Zischler?


Det är ju ingen svår roll, så det borde ju finnas någon skådespelare som kan svenska, som kan ta den rollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.