tisdag 29 juli 2014

Tina tjäle

Så här tinar du tjäle effektivt! Se även bilder i vårt bildgalleri. Det finns elvärmemattor som man lägger ut för att tina tjäle.


Jag har precis haft en sådan liggande för att kunna gräva ner slang till bergvärme. W i ett dygn fick bort den lilla tjäle som var under snön.

På de ställen där snön var undanskottad tog det två dygn. Tina tjäle för gjutning av stallgolv. Gjuta grund ivid tjäle ? Gävleföretaget Ramudden ville bredda verksamheten och chansade med fem norska tjältiningsmaskiner.


Nu satsar de fullt ut och köper tolv till. Tjäle uppstår när jordtemperaturen når fryspunkten för vattnet, när vattnet i marken fryser till is. Detta sker vid långvarigt kallt.

När tjäle råder året runt kallas det permafrost. Den efter upptinandet ofta . När marken börjar tina sker det snabbare i de övre jordlagren än i de nedre lagren. Om tjälen då har gått riktigt djupt kan det till att växter som börjar blomma under våren får svårt att få vatten, då marken längre ner fortfarande är frusen.


På vissa platser på jorden har vi ständigt tjäle i marken. Träkol används med fördel för tjältining, eftersom upptining av tjälen med träkol är snabbare och billigare än andra metoder för att tina upp frusen mark. Uppdragen utförs inom kontraktstiden oavsett väder. Kvalitetssäkerhet oavsett väder. Låga driftskostnader som får effekt på resultaträkningen.


Tjäle är inte längre något hinder i arbetet. Med HSH tinas marken upp snabbt. Problem med tjäle som gör det svårt att gräva på vintern? Vi hjälper till med tjältining med våra tjältiningsaggregat.


Norska Heatwork har med ny teknik lyckats öka kapaciteten med procent i sina tjälupptiningsmaskiner. En tjältiningsmatta är en elektronisk värmematta som man smidigt kan använda för att tina upp frusen mark.

Med hjälp av en tjältiningsmatta kan man enkelt smälta tjälen ur marken om man exempelvis behöver gräva under vintertid. Den lämpar sig också bra för att tina upp is utanför entréer eller ledningar som frusit. Ett enkelt och effektivt sätt att tina tjäle. Tillverkas i mm plåt.


Den isolerade är galvad och försedd med hel innermantel. Börja med att lägga ut träkolssäckar längs den tänkta tjältiningen. Häll på tändvätska över säckarna och . Just nu är det bara fyra grävlag igång, varför vi passar på att ställa några frågor om tjäle.


Går tjälen lika djupt överallt? Hur lång tid tar det för marken att tina ? Vi lägger inte asfalt under fem plusgrader, då tvingas vi göra om jobbet när det blir mildare. Att gräva i tjäle medför . Det gör vi bara i undantagsfall. Kom och se hur du enkelt kan gräva hela vintern, tina is, snö och tjäle , tina av tak m. Vi bjuder på lunch och alla som är på plats får ett tvådagars prova på presentkort till våra nya Tjältinare från Wacker-neuson. Ni vet väl att vi kan hjälpa Er att tina tjäle ? Kontakta närmaste Ramudden depå för mer information.


Vi har centimeters tjäle nu, berättar arbetsledaren Anders Lundgren. Det är kostsamt och tidskrävande, enligt Anders Lundgren som visar den tinade . För att tina marken vid grävning i tjäle på vintern. VA-jobb tinas, nu kör man väl en del med tinings-aggregat, men kolen funkar bra den me hydraulhammaren är nästan förbjuden för . Holavedens Handelshus tillverkar även träkol för att tina tjäle. Det är ett ekonomiskt och driftsäkert sätt att tina marken på.


Många entre-prenörer har upptäckt fördelarna. Vi levererar i liters säck eller i storsäck, allt efter kundens önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.