torsdag 24 juli 2014

Säker skog frågor

I menyn här till vänster kan du klicka in dig till självtest av dina kunskaper. Testa dig själv – motorsågen” och ”Testa dig själv – röjsågen”. Dessutom finns tre omgångar med övningsfrågor för motorsågskörkortets nivå AB : – Övningsfrågor , säkerhetsbestämmelser och skyddsutrustning, st frågor. Detta är övningsfrågor och hjälp till instudering! Det är alltså inte exakt samma frågor som på teoriproven.


Här kan du testa dina kunskaper.

Hur fungerar systemet med motorsågskörkort i stort? Systemet syftar till att erbjuda kvalitetssäkrade utbildningar för olika typer av vanligt förekommande motorsågsarbeten enligt ett standardiserat, enhetligt och väl dokumenterat system. Systemet har flera likheter med det vanliga körkortssystemet.


Körkortsproven-så går det till. Teoriproven består av ett antal (st på A, st på B) kryssfrågor , med endast ett rätt svar på varje. Du får ha max fel på A-provet och max fel på B-provet för att bli godkänd.


Så här testar du dig själv! Kryssa för det alternativ som Du anser vara det rätta vid varje fråga. Lär känna Din såg - Du har då ett säkert och effektivt redskap för Ditt arbete i skogen.

Observera att trädfällning av speciellt svåra trä tillvaratagande av vindfällda träd och nertagning av fastfällda träd endast . Dessa föreskrifter ska i tillämpliga delar även gälla dessa personer. Familj är tydligen tolkningsbart. Weitere Ergebnisse von skogsforum. Motorsågskortet Beiträge 7. Våra medarbetare är utbildade på den tvååriga arboristutbildningen Hvilan och samtliga medarbetare har gedigen motorsågsutbildning genom bland annat Säker Skog , samt ”grönt kort” vilket är en utbildning för Natur och Kulturmiljövård. Vi nöjer oss inte med detta utan medverkar ständigt i branschträffar och kurser, dels . För frågor om körkort kan man kontakta.


Vill du läsa Arbetsmiljöverkets föreskrifter gällande användning av motorsåg och röjsåg i pdf-format finns de . Godkända prov ger dig motorsågskörkort nivå AB. Du kan även välja att gå utbildningen utan att köra upp. Våra instruktörer som genomför utbildningen och bedömer uppkörningen är certifierade enligt riktlinjer från Säker Skog. För att få delta i utbildningen ska du fylla år samma kalenderår som utbildningen genomförs. Röjsågskörkort är en utbildning där du lär dig om säker hantering av röjsåg, gräsröjning och röjning inom skogen.


Vanliga frågor om motorsågskörkort . Skogsarbetare , skogsägare , linjearbetare och andra som arbetar med avancerade trädfällningar eller tillvaratagande av skadade träd. Särskilda säkerhetsbestämmelser vid vindfällt, fastfällt, ansvarsfrågor vid tomter, ledningar mm - Arbetsmetoder och . Arbeta tryggt och säkert i skogen !

Utbildning hos SV Värmland i samarbete med Säker Skog. I vår utbildning får du lära dig att använda motorkedjesåg på ett säkert sätt vid skogs-. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor. Kvalitetssäkring inom Säker Skog. Inom Säker Skog pågår arbete med att kvalitetssäkra utbildning och examinationer.


Börja därför med att söka på din fråga. Det kan du dels göra i sökrutan och också genom att välja ämne för din fråga. Det hundratusende körkortet gick till Eva Wenngren från Osby i Skåne, som gått studiecirkel för Ann Marke och examinerats på nivå AB av Mathilda Clausén Wingårdh från Södra.


Antalet utfärdade körkort för motorsåg eller röjsåg ökar stadigt. Föreningen Säker Skog har nu utfärdat det hundratusende .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.