tisdag 31 mars 2015

Afs besiktning av lyftanordningar

Föreskrifterna innehåller regler och anvisningar för olika slags besiktning av lyftanordningar. De gäller till exempel grävmaskiner, fordonskranar, hissar, lingångar och kranar. Besiktning av lyftanordningar och . Dessa föreskrifter gäller de . Relaterade ämnesområden. Anmälan har gjorts enligt Europaparlamentets och .

Föreskriften gäller de lyftanordningar och andra tekniska anordningar såsom grävmaskiner, fordonskranar, hissar som används yrkesmässigt, fordonslyftar, kranar, maskindrivna luftanordningar för lyft av person mfl. Maskindrivna fordonskranar vars lastmoment är större än tonmeter. Lyftanordningar med styrt.


Föreskriften innehåller regler om krav på besiktning och kontroll av lyftanordningar av typen grävmaskiner, fordonskranar, hissar som används yrkesmässigt, fordonslyftar, kranar, maskindrivna lyftanordningar för lyft av person med flera. SMP är ackrediterade för besiktning av samtliga objekt som omfattas av föreskriften som t ex Grävmaskiner, Kranar, Billyftar, Lastbilskranar, Bygghissar, Hängställningar och Lingångar. TÜV NORD hjälper er med besiktningen så ni följer reglerna. Läs mer om de krav som arbetsmiljöverket ställer. Hamnstrategiutredningen.


Förvaring av besiktningsintyget.

Exempel på övriga föreskrifter med krav som gäller vid användning av lyftanordningar och lyftredskap. Att intyg eller journal över kontroll, . Du får kunskap om viktiga C-standarder inom lyftområdet, blan. Användning av lyftanordningar och lyftredskap.


Regler om besiktning av lyftanordningar och vissa andra tekniska anord- ningar finns i . Föreskriften skiljer sig från tidigare föreskrifter om användning av arbetsutrustning genom att särskilda krav på lyftanordningar , lyftredskap och truckar. De företaget som berörs av de nya reglerna kommer inom ett par dagar att . Alla som arbetar med eller kommer i kontakt med koppling av last, lyft av last och körning med hängande last måste känna till vissa grundläggande säkerhets- regler. Den första föreskriften reglerar krav på besiktning av bland annat kranar, kranhytter och . Arbets-miljö-verkets föreskrifter om besiktning av lyftanordningar och vissa andra tekniska anordningar. ARBETSMILJÖVERKETS FÖRFATTNINGSSAMLING. Genomgång av riskbedömning, krav på bl a CE-märkning, underhåll och lyft av gods respektive personer.


Genomgång av krav på dokumentation. Arbetsmiljöverket meddelar med stöd av § arbetsmiljöförordningen. Grunden för arbetet var två skrifter vilka handledaren tillhandahöll.


Det kontrollerades ifall besiktning var utförd och att det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.