torsdag 26 mars 2015

Domus brand karlstad

Platsen där branden startade. Första angreppsförsöket från Järnvägsgatan. Tingvallagatan och ingång till kontorslokal i grannfastighetens bottenplan. Brandcellsavskiljning mellan Domus och grannfastigheten.


Dörr från lagret ut på parkeringsplats i markplan. Infart i markplan till .

Mitt i city-kvarteret fyller 10. KARLSTAD : Kostade 8miljoner. I fem år stod tomten tom efter Domus - branden. Kvarteret ska firas med pompa och ståt i dagarna fem. Skriv ut artikeln Rätta fel Kommentera.


Sture Emanuelsson var projektledare för bygget . Planerna på ett nytt Cityvaruhus grusas inte på grund av branden. Snabb start av tillfällig verksamhet. Vi var tvungna att backa ut.

Förmannen skrek att vi skulle gå in men det var inte så lätt. Nu för tiden är förstås rökdykarna mycket bättre rustade. Skoghall ryckte ut med släckbil 19 tankbil 19 Dodgen 1och Volvo 745:an 197. Branden blev mycket svår att släcka och spridningsrisken var stor till omkringliggande byggnader. Larmet gick strax före klockan 18.


Varuhusets alla avdelningar var ännu öppna och kunder befann sig i lokalerna. Tack vare att kunderna var förhållandevis få, . Domus erbjöd ca arbetstillfällen medan den nya gallerian har över 2och ”torget” inne i huset har flera mötesplatser att välja mellan. Jag minns Grillrestaurangen på övervåningen, grillkorv med pommes frites var min favoriträtt, när jag var tonåring. Karlstad – föregångsstad när det gäller gallerior. Affären hade först in och utgångar,men den på Järnvägsgatan stängdes igen, den som är på bilden.


Stormarkna numera Coop Forum Bergvik. Jag r glad att mlningen terigen har . Erik Hellberg, skrivare. Det var då Joakim cyklade ner till Domus – och ja, på den vägen är . Kept by: Värmlandsarkiv. Det blev en förödande brand , men en modern räddningsinsats och mycket vatten, begränsar skadan till Domusfastigheten.


SÄRSKILD ARKEOLOGISK UNDERSÖKNING.

Stadsarkeologi i kvarteret. Vid schaktningen för Domus påträffades pålningstimmer och i den södra. Dagens tågstation var då den västra, och den östra stod mellan de två spåren vid den järnvägstunnel till Herrhagen som ligger bortom ICA Hagahallen. Station var en lika storslagen som sällsamt vacker . Meningen är att brandgator skall hindra elden att sprida sig om det skulle bli en stor brand.


Konsum Värmland har även tre optikerbutiker i Värmlan Domus optik. Under ett och samma tak möter barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.