fredag 27 mars 2015

Html kod länk nytt fönster

Som det är nu så öppnar den i samma fönster. Länka till andra sidor med HTML. En hemsida består (förhoppningsvis) av fler än en sida. För att länka besökaren till dessa sidor gäller det att du vet vart sidorna ligger och vad dom heter. Om du vill att länken ska öppna sidan i ett nytt fönster lägger du till target=_blank.


Att målsätta länken till _blank öppnas helt enkelt ett nytt fönster , som laddar den länkade sidan.

Länken till på det vanliga sättet, ser ut så här: . För att skapa en länk använder du dig av en kod som ser ut så här: a href=URL-dit-du-vill- länka. Exempel: Om du vill länka. Ibland vill man att länkar ska öppnas i ett nytt fönster eftersom man vill att besökaren ska stanna kvar på sin egen hemsida för att surfa vidare senare. Med den här koden kan du göra så att dina länkar öppnas i ett nytt fönster ,för att på sås sätt behålla besökaren även på din egen sida.


Testa,besök vår sponsor casinosnack! Skicka med e-postBlogThis! Jag har en länk på min hemsida, men ag vill att den ska öppnas i ett nytt fönster när man klickar på länken.

I HTML använder du attributet target=_blank. HTML -versionen, så kan du, när du skapar länken välja om den ska öppnas . För att länka till en annan HTML -sida skriver man - om båda filerna ligger i samma katalog - så här A HREF. Om man vill att den nya sidan ska visas i ett nytt fönster kan man använda TARGET=_blank.


Men min absolut största favorit av dem alla är när man väljer att öppna länkar i ett nytt namngivet fönster. Detta görs, om man nu kollar HTML - kod , genom att sätta attributet target till något, exempelvis target=“dokumentfonster”. Det som händer då är att första gången användaren klickar på en länk öppnas . Din länk kommer nu att öppnas i ett nytt fönster då din besökare klickar på den. Lägg koden inom BODY. Du kan då använda följande . Om du vill öppna flera popupfönster från samma HTML -sida kan du använda samma script flera gånger.


Denna bit kod säger att här ska det vara en länk. För att ändra länken så att den öppnar sig i ett nytt fönster använder man target=_blank. Notera att där det står blbablalbal.


Lite text eller kanske en bild kommer det istället stå den text du. Attributet target, som används för att öppna länk i nytt fönster , kan inte användas i alla versioner av html om koden ska validera (men är ok i html5). Att öppna länkar i nya flikar kan innebära säkerhetsrisker.

Låt användaren själv bestämma hur de vill öppna länkar och dokument – i en ny flik eller ett nytt . Target=_blank är för ett nytt fönster , och det blir automatiskt en ny flik i nya webbläsare. Jag kände mig grymt cool när jag gick in i själva bloggens HTML - kod och hackade in en kod som gjorde att alla länkar öppnades i nytt fönster. Tipset hittade jag här när jag sökte på nätet.


När jag testat lite märkte jag dock att det här inte alls var någon bra idé. Ganska snart växte sig . I många av avsnitten i HTML -skolan kan du öppna en länk i ett nytt , litet fönster och detta åstadkommer jag med ett litet JavaScript. Skriptet består av två delar: En funktion som definieras mellan HEAD-taggarna och en länk som anropar funktionen.


Utan _blank öppnar i det som . Sök på Internet Öppnas i samma fönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.