måndag 23 mars 2015

Arbete på höjd

Den här broschyren är ett stöd för dig som ska utföra arbeten med byggnads- och anläggningsarbeten där fallrisker kan förekomma. Reglerna gäller även vid . Fallolyckor är den vanligaste orsaken till allvarliga skador och dödsfall i byggbranschen. Att helt eliminera denna typ av olyckor är svårt då delar av byggprojekt ofta utförs på höjd , till exempel på tak.


Vi utför även årliga kontroller av er skyddsutrustning. Välkomna mot högre höjder med oss!

Dels arbete på tak eller andra höjder. Vid arbete på hög höjd används antingen ett stödutrustningssystem. Arbete från stege innebär risker och många olyckor har inträffat. Därför är det viktigt att se till att det finns bra utrustning för att kunna arbeta både på hög höjd och nere i gropar.


Godkänt enligt bl a SKANSKA:s nya krav. Bra Arbetsmiljöval ww w. Det är inte ovanligt med . Skanska har sedan länge en säkerhetsstandard för arbete på höjd. Därför fattade ledningen beslutet att ta fram ett åtgärdsprogram för att se över .

Du vet väl om att över 1räddningstjänster abonnerar på tillgång till Utkiken för samtlig personal. Räddningstjänsten Sy – ”STOPP! Allt arbete skall planeras, ordnas och bedrivas så att olycka genom fall eller fallande föremål förebyggs (Arbetsmiljölagen och dess föreskrifter). Innan arbete på hög höjd påbörjas, skall det värderas om det finns behov av att utföra en SJA ( se HMSS-331). För att kunna utföra arbete där fallskydd krävs, skall . Där det inte går att ordna säkerheten på annat sätt, ska personlig fallskyddsutrustning användas vid arbete på höjd.


Fallskydd kan behöva användas vid lägre höjd än meter beroende på hur omgivningen ser ut. Linan skall fästas i en förankringspunkt rakt ovanför användaren. Förankringspunkten ska . Hos Kompetenslaget får deltagarna kunskap om lagar och normer, risker och hur man förebygger dessa.


Också praktiska övningar om hur man använder både fasta och mobila . Arbetsmiljöverket har tagit fram föreskrifter som ska uppfyllas och om överträdelse sker av föreskrifterna kan arbetsmiljöverket utfärda s. Arbete på hög höjd innebär risker som behöver minimeras. Beskrivning: Den som utför arbete på höjd måste kunna förebygga fallrisker. Finns det inga skyddsräcken eller annat fallskydd ska personlig fallskyddsutrustning användas.


Användaren av PFU (personlig skyddsutrustning) ska ha . Skälet till detta är i första hand risken för låga blodsockervärden, så kallade hypoglykemier, som snabbt kan göra att man förlorar uppmärksamheten vid kritiska moment som bilkörning eller som i detta fall arbete på hög höjd. Din läkare bör alltså i första hand i sitt intyg värdera risken för hypoglykemier som i sin tur delvis . ARBETE PÅ HÖG HÖJD INOM RÄDDNINGSVÄSENDET.

Denna utbildning riktar sig till dig som arbetar eller ska börja arbeta på hög höjd och som bör känna till säkerhetskraven för arbetet. Vi erbjuder fallskydd och utbildningar för dig som arbetar på hög höjd eller i slutet utrymme. Beställ säkerhetsprodukter här eller kontakta oss för mer info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.