tisdag 31 mars 2015

Slipa motorsågskedja youtube

Så här slipar du motorsågar - Duration: 1:50. Motorsågen behöver ses över med jämna mellanrum och tänk på att använda arbetshandskar så du inte gör dig. Fila kedja och skärdjupsbegränsare. Guide och instruktion av motorsåg från STIHL. Instruktion för att slipa motorsågskedjan , den innehåller några tips och trix för att få motorsågskedjan bättre.


Vår egen Janne sågdoktor slipar kedjan på ett motorsåg.

Slipning av motorsågskedja med filmall - Duration: 1:19. Du kommer ta din motorsågskedja från. En vass kedja minskar slitaget på både dig och sågen. Du får rakare skär och blir inte lika trött i arbetet.


Lättförståeliga gör-det-själv-tips om hur du slipar kedjan på din McCulloch- motorsåg med hjälp av en slipsats. New Simple Way To Sharpen Your Chainsaw Chain - Duration: 2:05. Slipar motorsågskedja och fäller träd åt FEL håll!


Watch Torbjörn describe his new approach to easily sharpen an chainsaw with an driver drill.

Peter utmanar proffsen i en kort instruktionsfilm om hur man använder en filningsmall i samband med. Sågkedjan är en viktig komponent när det gäller skäreffekt och säkerhet och måste hållas i form. Med filar, kedjeslipar, ryttarmallar och kontrollmallar blir filningen av motorsågens sågkedja betydligt enklare. I STIHLs sortiment finns filmallar, specialverktyg och filutrustning för alla våra sågkedjor.


Det finns också färdiga set, . Räkna med att en fil inte räcker till mer än en kedja. Om du sågat ordentligt i sten så att tandspetsarna blivit härdade kan en fil ”ta slut” efter en filning. Har du stensågat en redan sliten kedja kan det därför vara ide att byta kedja , eller ta hem och slipa bort det värsta på en slipmaskin som tål härdningen bättre.


Var noga att behålla ursprungsvinklarna på skärtanden om du filar på fri hand. Det är rekommenderat att du använder en filningsmall. Undvik att fila så att du får höknäbb, det ökar vibrationerna.


Fila underställningsklackarna efter att du filat skärtänderna 3–gånger vid normalt slitage. Byt kedja när den längsta delen . Vi visar hur du enkelt slipar kedjan på motorsågen, en välslipad motorsågskedja ger bättre resultat, är mer effektivt och underlättar för sågning med hög precision. Dessutom ökar det säkerheten. En bra utgångspunkt är att slipa motorsågskedjan så fort du känner att sågen börjar bli slö eller när du vet med dig att sågen har .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.