torsdag 23 juni 2016

Arbete på väg kurs

Den ger grundkompetens för de objekt som är upphandlade enligt Trafikverkets tekniska krav (TRVK Apv). Riktar sig till alla som ska arbeta med vägarbeten på vägar där Trafikverket är beställare. Kursen tar upp regler för säkerheten samt hur reglerna ska tillämpas.


Kursen riktar sig till alla som ska arbeta på och vid väg där Trafikverket är väghållare. Olika lagar och förordningar styr vägarbeten, både vad gäller säkerhet och krav på snabbt genomförande.

Om kraven på säkert och snabbt genomförande inte kan kombineras, ska säkerheten alltid komma i första hand. Det gäller säkerheten för både personal . Information om kurstillfällen och övrigt besvaras av ditt hyrcenter. Personal som skall utföra vägarbete på en väg där Trafikverket är väghållare skall vara utbildad på olika nivåer.


Intyg på genomförd utbildning skall kunna visas upp för . Författningar och publikationer. Klicka HÄR för att komma till utbildningen.

Vad ska jag gå för kurs ? Det är olika krav beroende på upphandling. Nedan finner ni några av de olika kraven. Många kommunala beställare har utarbetat egna regelverk. Arbete med beläggning och fräsning. Om du berörs av SIK-kompetenskrav så ger ME-skolans APV- kurs tillräcklig kunskap för att klara SIK-test nivå 2. Observera att utbildningskraven kan variera beroende på vilken upphandling som tillämpas.


För projekt som upphandlats enligt Trafikverkets gamla föreskrifter gäller de utbildningskrav som anges i respektive . Kursdeltagare erhåller efter avslutad utbildning intyg på genomgången kurs. Allmän utbildning som gäller för alla som jobbar på det statliga vägnätet. Regler för säkerheten vid vägarbete. Kursen innehåller även allmänna trafiksäkerhetsfrågor. Kursen vänder sig till alla som arbetar på och vid väg.


Har ni behovet i Trollhättan, Helsingborg, Växjö, Jönköping, Borås eller Östersund? Vi kommer till er, oavsett. Enligt Trafikverkets förordningar ska den som arbetar på väg inneha rätt kompetens.

Deltagaren ska känna till . Kursen är förberedande för SIK ( Skandinavisk infrastrukturkompetens) med prov som avläggs på Trafikverkets kontor. Nivå är förkunskapskrav till nästa nivå och ska uppdateras var 15e månad detta ligger på arbetsgivarens ansvar som ska kunna intyga kompetensen hos . Den som ansvarar för eller utför utmärkning av markplacerade vägmärken och skyddsanordningar ska ha kompetens som motsvarar nivå 3A. Utbildningen gäller även för de som . Vi erbjuder kurser för nivå 1-2. Datum för kurser finner du under fliken kursdatum.


Brandskyddsföreningen, Trafikverket och MSB har tillsammans tagit initiativ till en vägledning med flera rekommendationer för att öka säkerheten i vägtrafiken för de som arbetar med att ta hand om trafikolyckor och kör till olyckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.