måndag 27 juni 2016

Flygbilder gratis

Vi flygfotograferar regelbundet hela landet och har ett brett utbud av flygbilder med hög kvalitet. Många av de äldre bilderna har vi dessutom skannat in och sparat digitalt. I dag är hela kedjan digital, från fotografering till färdig bild.


Du har förmodligen sett våra . Sverige, från norr till söder finns nu digitaliserade. Av dessa är en del nu tillgängliga för allmänheten.

Intresset har varit så stort bland . Sveriges största arkiv över flygfotografier med över miljoner bilder från norra Norrland till Malmö i söder. Bilderna låg glömda men visas nu på nätet. Nyupptäckta gamla flygfoton spelar ny unik roll i studiet av hembygden.


Liksom för aktiva släktforskare. Här finns lantgårdar och torp, villor, herresäten, egnahem, kyrkor och småindustrier. Negativen låg bortglömda i årtionden. Nu har de kommit tillrätta!


Fotoarkivet består av negativ film i rullar om.

När man ska ut i skogen och trampa kan det vara roligt o se så det inte är ett stort kalhygge på området man tänkt cykla redan i förväg. Gratis flygfoton : Kan pusha för hitta. Man kan zooma ner ytterligare ett steg. Ett annat tips är ju att ta kontakt med den lokala flygklubben . Sverige var annorlunda på femtio- och sextiotalen.


Vi var miljoner färre invånare, miljonprogrammen var ännu inte byggda och Klarakvarteren i Stockholm inte rivna. De öppna landskapen var betydligt öppnare och på de färre och smalare motorvägarna kördes ännu på vänster sida. Redan för år sedan flygfotograferades Sverige. Kvaliteten var förstås inte i klass med dagens bilder, och allt var svartvitt - men som historiska dokument är de fascinerande. Historiska ortofoton och flygbilder.


Vi kan i viss mån leverera historiska ortofoton och flygbilder. De bilder som tillgängliggörs då är rikstäckande från 50- och -talet samt ett påbörjat lager från 70- och 80-talet. Kommuner, myndigheter och konsulter använder idag de historiska ortofotona inom till . Massor av nyttig information blir gratis. Lantmäteriet tillhandahålla det helt kostnadsfritt.


Detaljplan för Örtuglandet. Flygbilder och bilder från området. Fotografier från närområdet.


Villorna vid Åkeshovsvägen, Stockholmshems skivhus, den låga lamellen vid Åkeshovsvägen och kolonistugorna.

Det gäller också oavsett om det flygs gratis eller om uppdraget är betalt. För att få ett tillstånd att flyga av Transportstyrelsen krävs att piloten kan uppge ett aktuellt försäkringsnummer för sin flygverksamhet. Det är en ansvarsförsäkring då en drönare kan åstadkomma stor skada om den kraschar på fel ställe.


Hela arkivet digitaliseras och nu är 60-talsserien komplett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.