tisdag 28 juni 2016

Snittlön sverige 2016

Skillnaderna i medellönerna, eller snittlönerna, för olika yrken på arbetsmarknaden är stora. Yrket med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare. LÄS MER: Hur ligger du till i lön? Till exempel kan du se vad en lärare i Etiopien eller en städare i Thailand tjänar. Men troligtvis visar verktyget inte bara yrkesgrupper som har det värre.


Undrar du hur du står mot resten av Sveriges befolkning med din lön?

Här presenterar vi vilka län som har högst respektive lägst medellön i Sverige. Det är även vanligt att man kollar på medianlön istället för medellönen för att ge en bättre bild på löneläget. Reallönerna fortsätter att öka men löneskillnader mellan män och kvinnor och arbetare och tjänstemän är fortsatt stora. Att medianinkomsterna ligger lägre beror på den stora andelen som lever på olika former av bidrag. Jag har arbetat sedan 20års ålder (dock ej på samma arbetsplats men i samma branch) Jag är heller inte högskoleutbildad.


Medellön för kvinnor i sverige runt år - tjänar jag. Klicka på kolumnrubrikerna för att sortera. Medlingsinstitutet ansvarar för Sveriges officiella lönestatistik.


Det gäller tre former av statistik: konjunkturlönestatistiken, lönestrukturstatistiken och den statistik som levereras till det europeiska statistikorganet Eurostat.

Så mycket tjänar en tjänsteman i snitt i timmen och per måna enligt nya siffror från SCB. Det innebär att han tjänar drygt fem gånger mer än snittlönen i Sverige och gånger mer än en lärare i Etiopien. Det är 2procent över den genomsnittliga årslönen i världen som . Lönestatistik uppdelad på region.


Se även framtidsutsikter och utbildningar. Fakta om löner inom några olika yrkesgrupper. Lönerna sätts lokalt i respektive kommun och landsting.


Medianlönen är den lön som ligger i mitten av lönespannet. Den ger oftare en mer rättvisande bild av löneläget än medellönen, som kan påverkas mycket av de högsta . Du som är ingenjör spelar en avgörande roll för Sveriges framtid. Sveriges Ingenjörer också fram rekommenderade ingångslöner för civil respektive högskoleingenjörer. Lönenivån varierar beroende på utbildningsinriktning och på om du som ingenjör arbetar i privat eller offentlig sektor.


Andra faktorer som påverkar lönen är hur länge du har jobbat, vilken befattning du har och var i landet du är verksam. Inkomsterna är den taxerade inkomsten, dvs innan skatt, men efter alla avdrag som kan göras i deklarationen. Taxerad inkomst är både inkomst av tjänst . Vad tjänar chefer i olika delar av Sverige ? För nionde året samlar Ledarna in uppgifter om chefs- lönerna i Sverige.


Resultatet visar att medianlönen för en chef uppgår till. Se aktuell lön snabbt och enkelt.

Lämna din egen referens eller tipsa någon om detta yrke. Flera partier går i år till val på att höja skatten för höginkomsttagarna. Bilden av människor som simmar i pengar, men betalar alldeles för lite skatt kommer upp i huvudet. Nu ska det minsann rättas till och kranen till statens inkomster öppnas.


Men vilka är då alla dessa rika?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.