måndag 27 juni 2016

Mexitegel måla

Speciellt till Er som har målat Er mexitegelfasad. MÅLA TEGLET studiokarin. Jag lyfter fram detta inlägg som jag visat tidigare, som visar vad man kan göra om man tröttnat på sitt gula, vita eller röda tegel.


Jag är själv uppvuxen i en vit mexitegel villa. En modern kropp bestående av olika stora lådor bredvid varann.

Det var helrätt då, och den är troligen helrätt . Vi har målat två sidor (utan att fråga om råd) med en färg som hette Renässans, och den har suttit bra, gör fortfarande efter tjugo år. Tredje sidan målade en svärson, och han frågade om råd i färgaffären, fick reda på att det var felaktig färg . Hur mycket jobb, tid eller pengar tror ni man får lägga ner på att få det omgjort? Vårt hus från sjuttiotalet är byggt i mexitegel. Och vilken typ av fasad är ett bra alternativ till tegel?


Eller kan man helt enkelt måla om direkt på teglet? När alla fönster var klara passade inte den vita färgen så bra med den röda tegelfasaden, det var inte samma formspråk.

Så vi bestämde oss för att måla om för att ge fasaden samma lyft. Måla på tegel ger mig dåliga vibbar. Dels för att det betyder underhåll dels för att man en gång satte tegel för att slippa måla. Men ring, mejla en firma som tillverkar mexitegel helst firman som sålt teglet dom hjälper mer än gärna till.


Att behålla fasaden teglad. Jag tycker också mexitegel är så fullt,men jag är . Ett hus av vitt mexitegel går relativt enkelt att måla , och kan bli så här dramatiskt i ny, mörkbrun skrud. Tegel är det mest lättskötta fasadmaterialet. Ofta räcker det att någon gång skura eller försiktigt spola den ren med högtryckstvätt för att få bort eventuell smuts eller missfärgningar. Mexitegel ger så gott som en underhållsfri fasa men ibland blir det nedsmutsat.


Vi har ett hus i mexitegel med mörkgrå fogar och brun grund samt bruna trädetaljer. Nu har jag sett massor med mexitegelhus som verkar målade i grått eller vitt med ljusare grå grund och grå eller svarta trädetaljer. Så vill vi att vårt hus ska se ut.


Kan man måla mexitegel eller hur kan man göra för att få . Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för måla mexitegel. StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder från tusentals vanliga svenska hem.

Ngn som vet om det finns möjlighet att måla vitt mexitegel med färg och få ett bra och hållbart resultat? Fasaden är av rundhuggen vit mexitegel. Nu tycker vi att väggarna blivit så grå och missfärgade och vi tänker måla dem.


Ny färg eller bara en uppfräschning av den gamla? Torrt väder är perfekt för att måla huset. Innan du tar fram penseln är det läge för ett grundligt förarbete.


Allt du behöver veta när du ska måla om din fasad. Typ av färg, material, vad du behöver tänka på - här hittar du svaret på allt! Hej, kan vi måla vårt hus om det har en mexitegelfasad?


Och med vad ska vi i så fall måla det? Både bland tegel och mexitegel finns fasadsten i flera storlekar – s k modulsten – som kan kombineras inbördes med varandra. När man ska tegelklä ett äldre hus som t ex blivit tilläggsisolerat använder man som regel inte vanlig . Du kanske redan vet vilken färg du vill ha, men trendspanarna är eniga. Om du vill att ditt hus ska kännas modernt länge finns en säker färg: brun. Vi ringde till ert kundcenter och bad om råd då vi har fått i uppdrag att måla en tegelvilla.


Vi blev förvånade då vi fick höra att det inte var möjligt, att det krävs att teglet måste putsas före målning. Det finns alltid en risk med att. Vår fråga är nu varför då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.