torsdag 30 juni 2016

Kärnkraftverk fördelar

Här visas fördelar och nackdelar med Vattenfalls olika energikällor – vindkraft, biomassa, vattenkraft, sol, naturgas, kärnkraft och kol. Fjärde generationens kärnkraft är en ny teknik som det forskas mycket kring. Kärnenergi har olika fördelar som gör den ett bättre alternativ än kolkraft, men denna källa till energi har också sina downfalls för medborgarna.


Efter att ha tittat på både fördelar och nackdelar du . Numera fokuserar man mycket på kärnkraft.

Det beror bland annat på att kärnkraft är en välkänd teknik, där man snabbt och effektivt kan producera stora mängder energi. Energi, som inte förorenar med COi lika hög grad som de fossila bränslena. Men kärnkraft har också många motståndare – särskilt efter olyckan på . Långa isoleringstider för avfallet. Fördelar med kärnkraft är att det är en ren energikälla dvs.


Dessutom man kan med ett kärnkraftverk producera stora mängder elektricitet till en låg kostnad. Sverige står inför ett vägval: De kärnkraftverk vi har idag är utslitna om till år. Det tar år att få nya reaktorer startklara, så redan nu måste vi välja hur vi ska göra.

Om kärnkraft är bra eller dåligt diskuteras mycket i medier. Det finns en stor motståndsrörelse som hävdar att riskerna är för stora i jämförelse med fördelarna. Det har inträffat stora kärnkraftsolyckor som har skakat världen och med sina stora konsekvenser, en i Japan och en i . Driften av kärnkraftverk ger inga koldioxidutsläpp och har alltså ingen påverkan på växthuseffekten. Sveriges kärnkraft är byggda för att kunna hålla i ungefär år. Miljövänligt för oss i Sverige.


Klimat, miljö och geovetenskap. Debatten om kärnkraften har pågått i många år, men frågan är långt ifrån löst och politikerna är inte överens. Kärnkraft bidrar inte till växthuseffekten.


Vi gick in på riksdagspartiernas hemsidor och kikade på vad de tycker om kärnkraften. Partier som säger ja till kärnkraft : Moderaterna, Folkpartiet och Sverigedemokraterna. Mattias, Anna och Kristoffer pratar om kärnkraft. Varför är den så politiskt kontroversiell?


I Sverige har nedmonteringen av kärnkraftverken avstannat efter Barsebäcks stängning, till stor del beroende på att reella alternativ saknas och för att det råder en politisk osäkerhet i frågan. Vilka fördelar finns det? Opinionen står för tillfället och väger. Det finns stora fördelar , men också stora nackdelar med kärnkraftverk , liksom med många andra .

Nils-Erik Nilssons inlägg belyser för första gången de stora fördelar kärnkraften har jämfört med andra metoder för att producera el. En satsning på utbyggnad av kärnkraften i Sverige skulle kunna utgöra ett exempel för andra länder på hur vi kan möta klimatkrisen. En bred utbyggnad av kärnkraften skulle . Ett kärnkraftverk är en anläggning för framställning av elektricitet med hjälp av kärnkraft (även kallad atomkraft) som utvinns ur atomkärnor. Men till skillnad från fossila . Kandidatuppsats i kognitionsvetenskap.


Kontextuella intervjuer kring gränssnittsutformning. Vattenkraft ger inga negativa restprodukter som t ex kärnkraft och fossila energikällor ger. Vattnet slutar på sätt och viss aldrig rinna genom en turbin. På vintern kan det frysa och leda till mindre produktion av energi, . Med kärnkraft slipper man utsläpp av växthusgaser och utsläpp av skadliga gaser i atmosfären.


På det sättet är kärnkraften väldigt ren. Nackdelarna ligger istället i början och slutet av kedjan – i uranbrytningen respektive hanteringen av avfallet. Vissa utsläpp i samband med uranbrytningen, men sett i relation till hur mycket energi du får ut är det extremt rent. Hög effekt i förhållande till antal anläggningar och storlek .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.