tisdag 21 juni 2016

Mobila arbetsplattformar giltighetstid

Liftutbildningsrådets rekommendation angående repetitionsutbildning och giltighetstid på utbildningsbevis. LUR rekommendation repetitionsutbildning och giltighetstid (Version 1.) Denna nyhet lades in under Allmänt. Spara som bokmärke: permalänk.


Där ingår repetitionsutbildning och återexamination som en viktig del. Repetitionsutbildning och återexamination ska genomföras minst var femte år.

På utbildningsbevisen finns en giltighetstid på fem år. Bild fallskydd (280x210) Kunskap måste hållas levande – därför är det nödvändigt att liftanvändare efter grundutbildningen kontinuerligt kompetensutvecklas och repetitionsutbildas. LUR har sett en giltighetstid på år som befogad med tanke på den snabba tekniska utvecklingen av mobila arbetsplattformar. Den återkommande examinationen efter år är en repetitionsutbildning som anpassas efter elevens kunskaper.


Svar: Vissa uppgifter är ju inga. De får då ett certifikat där det står giltighetstid (vilket är år från utförandedatum oavsett utbildarfirma). När det gäller mobila arbetsplattformar har branschen tagit fram en läroplan för utbildning av förare (LLP) baserad på en ISO-standard som innebär att olika utbildningsföretag har möjlighet att erbjuda .

Många olyckor inträffar vid arbete med mobila arbetsplattformar. Fel hantering eller bristande kunskap om riskerna är ofta orsaken. Vår utbildning lär ut en säkrare hantering av mobila arbetsplattformar (skylifts) sk. Kunskap som hjälper dig minska och minimera antalet olyckor. Att man tidigare har använt mobila arbetsplattformar i arbetet betyder inte att man känner till alla riskmoment, förebyggande underhållspunkter och säkerhetsföreskrifter . Giltighetstid och behörighet på utbildningsbevis.


Med detta brev vill vi förtydliga. Det är orimligt för en utbildare att ”för evigt” ansvara för att en utbildning är aktuell. Har giltigheten gått ut så behövs en repetitionskurs för att erhålla ett nytt utbildningsbevis med årig giltighetstid. Välj vad som passar dig bäst. Målgrupp och giltighetstid : Alla som kör liftar behöver ett . Liftförarutbildningen syftar till att ge.


Vid arbete med mobila arbetsplattformar kan bristande kunskap och felaktig hantering leda till många olyckor. Personer som har grundutbildning och har arbetat regelbundet med mobila arbetsplattformar och utbildningsbevisets giltighetstid håller på eller har gått ut. Utbildningen följer Liftläroplanen (LLP).

Syftet med denna repetitions utbildning är att säkerställa förarens kompetensnivå. Att hålla honom eller henne informerad om regler och rutiner runt mobila. För att skapa en säker arbetsmiljö lägger vi stor vikt vid säkerhetsaspekten vår utbildning på Skylift och Saxplattform (även kallad Saxlift).


Mobila arbetsplattformar. Praktik: Hos Ausab eller på plats hos kund. Nu har vi möjlighet att erbjuda våra kunder utbildning på mobila arbetsplattformar (Lift) enligt LLP. Intygens giltighetstid :. Kontakta oss för mer info!


Vi utför vår truckutbildning i egen. Det är arbetsgivaren som i sitt körtillstånd anger giltighetstid eller krav på repetitionsutbildning. För dig som skall arbeta med saxliftar, skyliftar och arbetsplattformar.


Den här utbildningen ger kunskaper i planering och säkert utförande av lyftarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.