torsdag 30 juni 2016

Avverkningskostnad

Vad brukar avverkninsgkostnad per m3fub ligga på i slutavverkning. Lite blandat grovlek, så det är nog lite dyrare än nomalt. Om man skulle välja ett avverkningsuppdrag på.


Kostnaden för att slutavverka kan variera stort från ett bestånd till ett annat. Klenare och fler stammar ökar kostnaden per kubikmeter. Skogforsk och Skogsstyrelsen samlar årligen in data om skogsbrukets kostnader.

Här är aktuella kostnader för avverkning. Det finns avtalsfrihet mellan markägaren och virkesköparen vilket gör att det inte finns något facit på hur avverkningens kostnader eller ersättningen för virket ska beräknas. Tydliga avtal ger bra förutsättningar för att både säljare och köpare blir nöjda.


Det är vanligt att vrak av sågtimmer ger . Nettointäkten beror på hur stora avverkningskostnaderna är. När virkesköparen besöker dig ute i fält bedöms avvverkningskostnaden. Hur mycket pengar ger avverkningen?


Med hjälp av SKOGENs jämförpriser kan varje skogsägare få en fingervisning om var intäkterna bör ligga.

Kom bara ihåg att de ofta förekommande premierna och marknadstilläggen inte är medräknade i tabellerna! Vi ordnar avverkning och transport till industri där virkets volym och värde fastställs. Virkespriset beräknas efter aktuell prislista enligt våra avtal och vi sköter avverkningsarbetet och alla transporter till industri där virkets volym och värde fastställs. För beräkning av avverkningsuppdragets nettovärde används vanligtvis en verklig avverkningskostnad. Lantmäteriet har tidigare med vissa intervall (ca tre till fem år) sam- lat in och presenterat skogsbrukets kostnader som ett stöd vid värde- ring av skogsfastigheter.


Ett av syftena med kostnadsredovisningen har bestått i att specifikt utgöra ingångsdata till den av Lantmäteriet utvecklade . Priset grundar sig på en i förväg beräknad virkesintäkt samt avverkningskostnad för uppdraget. Ytterligare två sätt finns att träffa överenskommelse om virkesförsäljning: Leveransvirke – Du står själv för avverkningens utförande och säljer virket vid väg. Viktigt att tänka på är att kontakta din virkesköpare innan avverkningen . Böjningar: avverkningskostnad , avverkningskostnaden. Avverkningskostnad , substantiv.


Utifrån denna information om träden lämnar köparen ett fast pris i form av en totalsumma, där både avverkningskostnad och virkesvärde är inräknat. BillerudKorsnäs ansvarar för avverkning och transport. Som säljare vet du vad du får i handen för den skog du låter avverka, men inte volym, kvalitet eller egentligt slutvärde.


Under fjolåret minskade kostnaderna för avverkning medan kostnaderna för återväxt ökade. Sett på längre sikt har ökningarna för skogsbruksåtgärder varit stora. I övrigt har skogsbrukets kostnader ökat marginellt.


Eventuella påslag eller reservationer ska prissättas före avverkning.

Mätbesked ska kunna härledas till avläggsplast. Lövplantering bidrag i av anläg. Direkt avverkningskostnad vid ”normalt” uttag i gallring, olika maskinsystem, typfall.


Direkt terrängtransportkostnad i gallring vid ett “normalt” uttag, typfall. Direkt drivningskostnad i gallring vid ett ”normalt” uttag, typfall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.