torsdag 23 oktober 2014

Civilekonom jobb efter examen

Vi har tillsammans med högskolor och universitet under många år gjort rapporten ”Ekonomer tre år efter examen ” för att ta reda på vad de som tog en examen för tre år sedan gör nu. Han poängterar dock vikten av att verkligen ta ut sin examen. Vad ska du skriva på visitkortet annars?


Och utan din examen kommer du inte heller ifråga för samma jobb via Arbetsförmedlingen om du skulle bli arbetslös. Då uppfyller du inte kraven för att erbjudas jobb som civilekonom , då är det helt .

De fattar beslut och tänker affärsmässigt och långsiktigt. En spikrak karriär - ekonomer tre år efter examen. Ofta involveras någon av våra kära alumner – kanske. I anslutning till examen fick jag jobb som Man- agement.


Jag ville gärna läsa till civilekonom men då jag inte är lagd åt. Byggingenjörer som gått på Uppsala universitet har haft lättast att få jobb efter examen. Och för psykologer är utbildningen vid Linköpings universitet jobbsäkrast.

Det framgår av UKÄ:s nya rapport om vilka lärosäten som ger bäst etableringsgrad för olika utbildningar. Borde veta men det är ett så brett område. Rapporten ges ut en gång om året och rankar lärosäten . Jag har magisterexamen i företagsekonomi och undrar vad. Skillnaden mellan civilekonom och kandidat. I dag har nästan alla jobb inom ett halvår efter examen.


Civilekonomer är heta på arbetsmarknaden. Vad gäller akassa så är studerandevillkoret numera avskaffat vilket gör att du garanterat inte får någon ersättning direkt efter examen (om du inte jobbat). En femtedel är chefer efter tre år, men kvinnorna halkar efter.


Vad kan jag bli efter examen? Handelshögskolan, Göteborgs. Hur gick det till när de fick sitt första jobb ? Vad gör våra studenter efter examen ? Ekonomer gör snabb karriär.


Undersökningarna ger svar på frågor som Var arbetar studenterna någonstans idag? Allra snabbast att få jobb.

Du får även en internationellt gångbar examen som på engelska benämns Master of Science in Business and Economics. En uppföljning av kandidatexamensstudenter ca och ca år efter examen. Svaren från respondenter med civilekonom -, magister- eller masterexamen redovisas inte i rapporten.


Allt färre söker till civilekonomprogrammet och bland de som har sökt utbildningen till hösten är återigen Linköping det populäraste alternativet. Jobb efter examen som ekonom. Ekonomprogrammet ger dig en bred utbildning och många möjliga karriärvägar. Beroende på om du fördjupar dig inom redovisning, management eller marknadsföring, väntar olika arbetsuppgifter.


Du kan exempelvis arbeta som ekonomiansvarig, controller, revisor eller konsult inom . En utbildning som leder till jobb. Efter att ha läst internationell ekonomi på gymnasiet ville Louise Torstensson från Stockholm fortsätta att studera ekonomi. Främsta anledningen till Louises val var de goda jobbmöjligheterna efter examen. Jag tänker ta dubbel examen i juridik och ekonomi.


Jag vill jobba som försäljningsansvarig eller försäljningschef och jag har varvat jobb och studier. Vi söker dig som Är nyutexaminerad civilekonom , civilingenjör eller statistiker alternativt har ett par års relevant erfarenhet efter examen. Det är fem år sedan Kasper Aase blev färdig civilekonom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.