torsdag 30 oktober 2014

Kärnkraftverk vattenfall

Fissionen sker i reaktorn. Under processen klyvs uranatomkärnor med hjälp av neutroner som kolliderar med atomerna. När en atomkärna klyvs skickar den ut nya neutroner som kan klyva nya atomkärnor, och så skapas en kedjereaktion.


Som bränsle i kärnkraftverk används vanligtvis uran-23 . Stora skillnader mellan olika länder i Europa. EU står för ungefär en tredjedel av världens kärnkraftsbaserade elproduktion per år, men kärnkraftens betydelse varierar stort mellan olika länder i Europa.

Flera länder har ingen kärnkraft alls, medan till exempel Frankrike har reaktorer i drift: tre fjärdedelar . Vi arbetar ständigt med förbättringsåtgärder för en hög säkerhets- och tillgänglighetsnivå. Vi äger också kärnkraftverk i Tyskland där kärnkraften är på väg att . Vattenfall kommer att hålla möjligheten öppen att växa inom kärnkraft. Var sjätte kilowattimme el som förbrukas i Sverige kommer från Forsmarks tre reaktorer.


För att kunna leverera energi till samhället på ett kontinuerligt och tillförlitligt sätt behöver vi flera olika energikällor. Vi fokuserar på förbättringar av hållbara lösningar och produktion med låga utsläpp. SVERIGE För ett år sedan såg framtiden mörk ut för den svenska kärnkraften.

De låga elpriserna i kombination med den särskilda effektskatten och krav på ytterligare säkerhetsinvesteringar i oberoende . Brunsbüttel kärnkraftverk (tyska: Kernkraftwerk Brunsbüttel) är ett kärnkraftverk i Brunsbüttel i Schleswig-Holstein, Tyskland. Kärnkraftverket har en installerad eleffekt på 8MW. Läs mer om Forsmark på . Följ med på en guidad rundtur i Sveriges senaste reaktor.


Satsningen kommer efter den blocköverskridande energiuppgörelsen som innebär. Hela den svenska kärnkraften kan stängas ned – om inte politikerna skrotar den omstridda effektskatten. I Sverige är vattenkraft och kärnkraft basen i elproduktionsystemet.


Som en del i den processen startades i januari i år samråd där bland annat kontakter togs med Varbergs kommun, länsstyrelsen i Halland och de som bor i närheten. Vi har i dag sänt en ansökan för att starta processen att planera för nya kärnkraftsreaktorer i Sverige. Det behövs en ansökan innan . I Sverige avser vattenfall att investera lö miljarder kronor i sina kärnkraftverk under de kommande åren enligt VD Lars G. I flera fall är detta stora investeringar.


Pengar de bland annat använt för att investera i kol- och kärnkraftverk i bland annat Tyskland. Dessa pengar tillhör egentligen os, befolkningen i Sverige och vi har minsann aldrig godkänt Vattenfalls expansion till Tyskland och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.