torsdag 30 oktober 2014

Vad gör svenskar på fritiden

Musik, böcker och resor. När vi själva får lista våra intressen nämns i genomsnitt. Fritiden är viktig för välbefinnandet.


Men vad gör egentligen svenskarna på sin fritid ? Det är vad jag gör själv.

Sedan så träffar jag givetvis människor också. Då blir det väl mest middagar och partaj. Tycker faktiskt att det är skitkul. Jag har redan haft min beskärda del av äventyr så jag klarar mig ett tag. Rutiner har jag inte haft i så stor utsträckning tidigare, så detta är skitnice.


Allemansrätten betyder samtidigt att vi måste vara försiktiga och visa respekt i naturen och djurlivet, för markägaren vars mark vi vistas på, och för andra människor i närheten. Har en fråga till er som lever i ensamhet långt upp i vuxen ålder och undrar vad ni gör på eran fritid för. En del av oss är ju inte så populära i andra människors ögon och undrar om ni har några tips för att göra något vettigt på fritiden ?

Detta är den vanligaste typen av värk hos svenskarna. Vad gör svenskarna på fritiden ? Hur många går på teater och hur vanligt är det att vi idrottar och motionerar? Nu har SCB:s sajt Sverige i siffror, som. Varje år gör vi en stor undersökning av levnadsvanor i befolkningen över år. Arbetslivet blir alltså bättre och bättre med åren.


Orsaken är dock i högsta grad jobbrelaterad - kravet på att ständigt vara tillgänglig, även under sin lediga ti gör att tidspressen ökar. När man är ung vet man inte riktigt vad livet innebär. I den här tråden skriver man vad man sysslar med på fritiden.


Man skriver alltså sina intressen och det behöver inte vara sport utan det kan lika gärna vara musik eller WoW. Ingen mobbning får förekomma i tråden. Beskrivning av samhällsfrågan. LO bjuder in till klassisk paneldiskussion om svenskarnas fritidsvanor. Finns det några skillnader i idrottande och bokläsning?


Panelen diskuterar en ny rapport som LO har tagit fram. Utökad beskrivning av samhällsfrågan.

En ny undersökning visar föga förvånande att var fjärde svensk är stressad på jobbet – men ännu fler känner en hög tidspress på sin lediga tid. I dag förväntas vi förverkliga oss på fritiden ”, säger sociologen Filip Fors. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Quizlet is a lightning fast way to learn vocabulary. De senaste decenniernas stora utökning av utbudet inom fritids- och upplevelseindustrin utgör i sig en stressfaktor.


Och ju större ekonomiska möjligheter hushållet har, desto fler lockande valmöjligheter står till buds. Mer förutsägbart, och trist, var det med Peter Settman som årets programledare och ”Så ska det låta” som årets tv-program, vinnare för andra året i rad. Nu vet vi i alla fall vad svenskarna gillar att göra på fritiden , de gillar att sjunga tillsammans.


Som gala betraktad är Kristallen knappast roligare än någon . När jobbet är klart och vardagsbestyren avklarade är det fritid. Samtidigt är det så att man måste beakta - vad menar vi med hobby. Statistiska centralbyråns satsning på lättillgänglig statistik om Sverige.


Alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med vår statistik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.