onsdag 22 oktober 2014

Spräcka berg med snigeldynamit

Att spräcka berg med snigeldynamit kräver tålamod – men det blir bra. Björn Christiernsson lär dig hur du gör, och ger dig tre roliga fixartips i. Ibland kan man inte använda konventionell sprängteknik för att ta bort stenbumlingar, bergklackar eller betongfundament, på grund av deras läge. Bemix Snigeldynamit används för att spräcka , spränga sten, berg och betong.


Läs mer om hur produkten fungerar på bemix.

Ingen sten är för stor eller för svår. Du kan ta bort större stenar och jämna till berg med snigeldynamit. Har hört rykten om att det finns något som ersatt snigeldynamiten. Troligtvis mindre explosivt och farligt än dynamit men skall funka på berg och sten. Spränga spräcka berg intil krypgrund?


Kan man spränga berg med en handpump? Ja, i alla fall om du heter Henrik Bojö.

Hans företag Emstone arbetar med en sprängteknik som till skillnad från dynamit inte ger några vibrationer. Istället för explosion fungerar den som så kallad snigeldynamit , att hälla betong i ett borrhål som sedan spräcker . Numera kan sten och mindre bergknallar enkelt tas bort på tomter och fastigheter , och husägare kan bygga garage och pool där det tidigare var berg i dagern. En del har tidigare använt sig av så kallad ” snigeldynamit ”, men det är en gammaldags metod som tar tid och den är dessutom ojämn vad gäller . Tre vanliga sprängtekniker: Snigeldynamit En lågintensiv sprängning som går ut på att man borrar hål i berget , stoppar ner snigeldynamit som, beroende på omgivningens temperatur, tar ett - tre dygn på sig att expandera och därmed spräcka berget. Fördel: Bra vid sprängning nära fasad eller annat som . Tidigare har det bara legat grus på uppfarten o då gjorde det inget om det var ett berg mitt i. Men vi vill inte ha det utan ska lägga sten coh då kan vi inte lägga på berget för det blir för högt.


Ska söka på snigeldynamit , grävmaskin tror jag inte på. Snigeldynamit kallas också för Expansivcement för tyst och försiktig spräckning av sten, berg och betong. Det finns idag ett flertal olika metoder för att spräcka sten, till exempel vattenspräckning, hydraulhammare, snigeldynamit , snigamit, simplex, samt konventionell sprängning. En äldre metod är spräckning med hjälp av spräckkilar.


För löst liggande sten kan . Har använt snigeldynamit , vilket fungerade bra enligt mitt tycke, men var ganska dyrt och omständigt. Jag har provat snigeldynamit. Spräcker skut (sten som är större än 1kubikmeter) i en gruva här uppe i norrlan tycker det går fint att använda hammare som ett redskap att spräcka skut, jag tävlar emot en borrmaskin o .

Det är vibrationsfritt och åstadkommer ingen splitterverkan eller gasutveckling. Den blandas med vatten och expanderar. Ny modell av 34mm Kil nu med Gummiband på alla modeller Vi. Priser varierar från fall till fall beroende på arbetets svårighetsgrad. Ex poröst och sprickigt berg , känsliga närmiljöer och borrdjup påverkar priserna.


Denna funktion återfinns även i en . Här nedan ses några prisexempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.