onsdag 29 oktober 2014

Flygledare försvarsmakten lön

Reservofficer och flygledare kommer att vara placerad på någon av de flygplatser som har militär flygtrafiktjänst som anställd hos Luftfartsverket. I kontrollcentraler arbetar flygledaren enbart framför en radarskärm. Ett antal flygledare arbetar vid landets flygflottiljer.


Utöver att vara flygledare i Luftfartsverket är de även reservofficerare i Försvarsmakten. Vad tjänar man som flygledare ? Du hittar även utbildningar relaterade till flygledare.

Som reservofficer och flygledare blir man anställd hos Luftfartsverket och placerad på någon av de militära flygplatser som Försvarsmakten driver. Flygledare leder flygtrafiken så att inte flygplanen krockar. Detta kombineras då med utbildning till reservofficer. Det är inte uteslutet att man kan utbilda sig till flygledare utomlands. Vilka förkunskapskrav som ställas på sökande till flytledarutbildningar i olika länder, kan variera men vad det gäller hälsa, så måste man . LFV har meddelat att man lägger ner utbildningen av flygledare.


Det ligger ju nära till att dra. De märks inte mycket men de är helt avgörande för att flygtrafiken ska fungera. Den som blir flygledare kan räkna med bra lön och viktiga arbetsuppgifter.

Men det är också ett jobb med stort ansvar, svår utbildning och med få möjligheter att byta arbetsgivare. SvD reder ut vad som krävs för att axla jobbet. Flygsäkerhet är grunden till all flygtrafikledning. Sammantaget blir ett lönelyft på över procent för flygledare och över procent för flygledarassistenter, bedömer Peter Lennartsson.


En flygledare har bra simultankapacitet och samarbetar ständigt med . Nivån kan komma att höjas ytterligare i framtiden. I avtalet har parterna uttryckt en gemensam målbild som bland annat anger att löner och villkor ska harmoniseras med . Som flygledare kan man arbeta med civil eller militär flygtrafik och arbetsplatsen kan vara ett flygledartorn på en flygplats eller en kontrollcentral. En viktig del av flygledaryrket är att. För att arbeta som flygledare inom den militära flygtrafikledningen måste man vara utbildad reservofficerare i Försvarsmakten. Du vet att genom att sätta dig i bilen och ta bron över sundet till Kastrup så skulle du i öka din lön med ett sexsiffrigt antal kronor per år.


Ingen extra ansträngning för. Läs mer om lön , arbetsmarknad och utbildning här. Yrkesval är lite som att välja biofilm, de man hört mest om blir de största besvikelserna när man väl sitter där i biomörkret.


I Sverige arbetar c:a 8flygledare. Vill du göra karriär, få hög lön eller bara ha ett lugnt och skönt jobb – välj inte ett överskattat yrke – välj ett underskattat! Genomsnittslönen i Norge är ca högre än den svenska.


Medellöner för detta yrke och andra inom Transport, samt annan nyttig statistik.

Det går också att utbilda sig till flygledare inom Försvarsmakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.