onsdag 22 oktober 2014

Olika trucktyper

En truck eller gaffeltruck är ett motordrivet fordon som används vid lastning och lossning, till exempel vid lagerbyggnader. Fordonet är normalt utrustat med en gaffelliknande lyftanordning för att kunna lyfta lastpallar. Flera olika redskap finns att montera på lyftvagnen.


Bland de vanligaste är rullgrip, fatlyft, bal- eller . Utbildning för Truck Lastmaskin Grävare Travers och skylift.

Det finns en hel del olika trucktyper och det krävs olika utbildningar för att få köra de olika typerna. Truckkorten är indelade under tre kategorier och du behöver ha en utbildning för respektive grupp för att få köra de truckar som ingår där. De olika grupperna benämns som A, B och C och nedan kan du se vilka truckar som.


Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter skall den som jobbar med truck ha en utbildning och tillräckliga kunskaper uppnåtts men även fått tillstånd av arbetsgivaren att köra truck i jobbet. Lista med specifikationer. Detta för att öka kompetensen hos . Välkommen till sajten LM Truck.

Här hittar du information om truckar av olika slag. Truckar är ytterst viktiga vid stora lager där lastpallar ska flyttas till och från hyllorna. Truckar används flitigt av stora centrallager runtom i Sverige. Det finns truckar av olika storlekar och typer, avsedda för skilda miljöer och uppgifter.


Dessa riktlinjer omfattar truckar enligt AV:s definition, det vill säga. C-truckar är olika former av stora truckar, till exempel containertruckar och timmertruckar. D-truckar är drag-, flak- och terminaltruckar.


I riktlinjerna anges kunskaps- och färdighetsmål som en truckförare ska uppfylla. TYA:s utbildningsmaterial för truckar, Att arbeta med truck , utgår från TLP10. Klicka på länken till höger för att . Efter godkänd utbildning utfärdar instruktören TYAs utbildningsintyg (truckkort). Intyget ska ses som ett grundutbildningsbevis för de trucktyper som är angivna på utbildningsintyget. Det är arbetsgivarens ansvar att se till att föraren har tillräckliga kunskaper och rätt utbildning för de olika trucktyperna.


Det finns ett stort antal olika trucktyper – för olika ändamål – som delas in i olika kategorier. Det som då symboliseras med de sista bokstäverna är att du, efter avslutad utbildning med . Trucktyper och tillsatsaggregat 14.

I det här kapitlet ska vi titta på vilka olika typer av truckar som finns, framför allt på motviktstruckar och på de olika stödbenstruckar som finns på marknaden. Till truckar behövs ibland olika typer av tillsatsaggregat för att hantera olika typer av material. Det finns olika trucktyper i fyra olika klasser och de indelas så här enligt TLP10: Truckkort Kategori A 1. Låglyftande plocktruck (föraren lyfts ≤ m) 2. Ledstaplare med eller utan åkplatta 3. De här sidorna riktar sig till dig som kör truck i arbetet.


Det kan till exempel vara inom partihandeln, på ett åkeri eller en godsterminal. Du kan undvika många farliga situationer om du har rätt kunskaper. Kunskap om användning av truckar och gällande regler varierar mycket mellan olika arbetsställen. Vi erbjuder utbildningar för dig som vill arbeta med att köra truck. ALPHA Material Handling säljer och hyr ut nya och begagnade truckar i olika prisklasser.


Tillsammans hittar vi den optimala lösningen på ditt truckbehov. Två dagars teori med skriftligt prov och tre dagars praktiska övningar med uppkörning. För att göra teorin konkret, använder vi video i stor utsträckning. För den praktiska delen används olika trucktyper – motvikts-, skjutstativ- och stödbenstruck. Dessutom skall utbildningen vara så pass generell att den kan användas av olika branscher, och vara giltig även när truckföraren byter bransch.


TLP är uppdelad i tre olika huvudutbildningar. De utbildningsintyg som utfärdas är begränsade och gäller endast de trucktyper för vilka eleven .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.