torsdag 23 juli 2015

Block talja

Block kallas en enkel konstruktion som kan användas ensamt för att ändra riktning på en dragkraft, eller i par som en talja i en hissanordning som ger utväxling mellan kraft och väg. Blocket räknas traditionellt till de sex enkla maskinerna. Blocket består av ett fast blockhus, i vilket ett eller flera hjul är parallellt upphängda. En film som visar hur block och talja fungerar.


Lite grunder och tillämpningar av block och talja.

Varje block har en eller flera trissan. Trä i rep, växlande mellan trumman bifogas blocket på objektet du vill flytta och trissan fäst vid en fast block. Med tanke på att allt som krävs är ett par stadiga händer, ett rep och två block , det är en praktisk princip att förstå för någon i ett jobb som kan kräva att lyfta ett tungt föremål på fluga. Ett block och talja hissa är ett klassiskt stycke muskelkraft teknik, och en solid exempel på elementär mekanik.


Det är också en grundläggande . Hyllplats: Välj varuhus. Clas Ohlson är certifierad som en säker e-handlare av Trygg . Lyft och kraft Det man .

Med rep och st lyftkrokar. Bil- och garagetillbehören som får dig att längta efter kvalitetstid med bilen. Blocket är ofta gjort i trä eller metall och de finns i ett block alltid ett blockhus och trissor antalet trissor beror på hur stort blocket är och vad man skall använda det till. Block och talja har använts väldigt länge i människan historia. Trissorna kan vara gjorda av plast, metall eller trä, det beror på.


Slitage, sprickor, rost. Do you need a valuation? WHAT WILL THE TRANSPORT COST? Home delivery, agent, one of our offices.


See below if this item can be . Questions and in Lethal and Non—Lethal Violence: Proceedings ofthe FirstAnnual Workshop ofthe Homicide Research Working Group, edited by C. Washington, DC: National Institute ofJustice. Vantfäste med talja Underlättar montering av radarreflektor och används för hissning av flaggor m m. TAKELGÖLING, ett täg, inskuret genom ett block pâ foppen af masten, eller stängen, för att upphissa det taklage, som skall pâläggas. TAKLA ETT FARTYG, alt pälägga, inskâra och fâsta dess taklage.


TALJA AN, att hala i en taljelöpare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.