torsdag 23 juli 2015

Jämför elpriser konsumentverket

Viktigt att jämföra priser antingen med eller utan energiskatt. Vid årsskiftet flyttas ansvaret för att kräva in energiskatt på el från elhandlaren till elnätsföretaget. Jämför elpriser och elbolag. Hitta det bästa elavtalet enkelt och kostnadsfritt!


Sänk din elräkning - spara pengar och byt elavtal idag hos Compricer! Nej, det där är en av våra vanligaste myter.

Det finns stora skillnader i pris för exakt samma typ av avtal, så även om du inte kan påverka skatter och nätavgifter kan du förmodligen sänka ditt elpris. Så visst lönar det sig att jämföra elpriser ! Och det finns absolut ingen anledning att betala mer än du behöver. Webbplatsen drivs av Energimarknadsinspektionen, tillsynsmyndighet av marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Nu är det dags att ge sig ut och jämföra pris. Tack vare olika kostnadsfria jämförelsesajter som till exempel elskling.


Den som har rörligt avtal bör hålla koll på elprisernas svängningar, och den som har bundet bör se över sitt elpris några månader innan avtalet löper ut. Elpriser konsumentverket.

Att minska din elförbrukning innebär en stor sparpotential, oavsett vilket elavtal du har. Börja spara energi redan idag, jämför elpriser här. Innan du skaffar dig ett nytt elavtal så ska du alltid vara noggrann och jämföra priset mellan de olika aktörerna på marknaden. Så kan du få Billig El genom att byta elbolag.


Annars riskerar man att betala för mycket för elen. Konsumentverket rekommenderar att man gör ett aktivt val av elleverantör. På konsumentverkets webbplats kan man jämföra elpriser i en översiktlig, interaktiv kalkyl.


Man kan även ta hjälp av Konsumenternas elrådgivningsbyrå som är . Här hittar du den: konsumentverket. Fast årsavgift 2kr inkl. Skillnaden är att elhandlarna i det nya systemet enligt lag är skyldiga att lämna in sina priser och leveransvillkor. Uppgifterna ska rapporteras till Energimarknadsinspektionen senast klockan 24:samma dygn som en . Här kan du jämföra priserna för våra olika elavtal. Det rörliga elavtalet följer elpriserna på börsen både uppåt och nedåt beroende på hur tillgång och efterfrågan ser ut.


Det rörliga priset har historiskt under många perioder varit det som varit billigast, men priserna kan förändras . På Energimarknadsinspektionens jämförelsesajt elpriskollen. Bestäm först vilken avtalstyp som passar dig och välj sedan vilken elhandlare du vill handla ifrån.

Sveriges samtliga elhandlare. Då har du gjort ett aktiv val. Alla elhandlare är enligt . Fyll i ditt postnummer så visas rätt priser för ditt elområde.


Längre ner hittar du historiska inköpspriser för vårt rörliga pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.