fredag 24 juli 2015

Startmotorn klickar bara

Problem med att starta bilen. Idag när jag skulle starta min bil och köra hem från stormarknaden gick inte startmotorn. Startmotorn heldöd ibland.


Fläkt, radio och halvljuset gick igång direkt men från motorn hördes bara ett klickande ljud som lät ungefär som när man använder körriktiningsvisaren fast i dubbla hastigheten. Eftersom det tycktes vara något strul med . Bil startar inte, Batteri verkar OK, startmotor likaså.

Jag har en volvo 7som jag åkte runt och lekte med igår någon timme allt gick hur bra som helst. Sen idag när jag skulle starta bilen fick jag bara ett klickljud ifrån startmotorn alt ett rele som säger ifrån. Första jag tänke var ett nytt batteri så jag åkte och köpte ett nytt batteri. Klickar till i solenoiden, men inget händer.


Bytat batterier till helt nya, och fortfarande samma problem. Bara klickar , rätt kraftigt ljud. När jag trycker på elstarten lixom smattrar det från startrelät vissa gånger, vissa gånger klickar det bara till.


Det smattrande ljudet kan beskrivas som många elektriska stötar i följd. Misstänker att relät är trasigt, men vet inte säkert och vill gjärna ha det bekräftat så det inte är startmotorn som felar.

Den nya belysningen kanske drar för mycket då generatorn inte orkar ladda. Lampor fönster mm fungerar, batteriet ligger på 12. Hej Jag har bara haft Maxi 87:an i år. Nu märker jag att startmotorn klickar så ofta att det är, och kanske framför allt kan bli ett problem. I år tycker jag det från att ha klickat på 1 så klickar det nu senast varannan gång, man det kan vara lite slumpen.


När man vrider om startnyckeln så klickar det någonstans ifrån motorutrymmet, kan inte lokalisera ifrån vart, men börjar fundera om det kan vara startmotorn ? Kan den alltså vissa gånger funka, men inte andra gånger? Eller är det så att det kan vara nån kabel som lossnat vid tändningslåset, eller liknande? Men klickar bara i startmotorn , Plockade ner den idag och kollade kolen, smörjde up den på nytt osv, testa den och funka fint just då. Sen monterade jag på den igen och koppla ihop elen, bara klickar igen, sen provade jag sätta mejslen mellan och bara klickar och gnistrar.


Kollade på min kusins bil när han frågade mig om jag kunde hjälpa honom när bilen inte ville starta Jag kollade men vet inte vad som kan vara felet. Bilen klickar bara när man försöker starta den. Kan det vara relä till startmotor eller om det är startmotorn som har gjort sitt? Kul om någon kunde hjälpa till. Jag har köpt en 60Hp Mercury -8Nu är det så att den klickar när jag försöker starta den!


Häromdagen när jag stängde av min V-(automat) för att hämta ett par saker fick jag inte igång den igen. Jag vred om nyckeln, lamporna och instrumentbelysningen tändes som vanligt men sedan klickar det bara. Precis som när man försöker starta bilen utan att först ha lagt i P.

Har ett nytt problem med hojen. Den startade inte på elstarten förut, man hörde hur den gick runt och så men kom aldrig igång. Men man hörde att den gick långsammare än vad den gjorde förut, när den startade med elen. Sedan slutade den dra runt allt utan klickar bara till när man trycker på knappen.


Har bytt motor i min 9-Aero-för att få lite mer knuff i den och nu efter flera månader och svordommar senare, så va de dags att starta bilen. Men det enda som hände var att de klickade i startmotorn. Provade med olika batterier och även med startkablar från annan bil, men detta gjorde ingen . Min 9-3ss vill inte starta. Det bara hörs klick klick i stället för att startmotorn ska dra runt. Har provat med startkablar men det blir ingen skillnad.


Jag är värdelös på att meka men det måste väl vara startmotorn som har lämnat denna jord-. Går det att reparera en sån eller måste man köpa en ny? Traktorn vägrar att starta den klickar bara när man vrider på nyckeln.


Min startmotor har börjat bete sig lite underligt senaste tiden, är motorn kall så funkar den som den ska. När man kört en stund och stängt av bilen för att sen starta den på nytt så klickar det bara till ifrån solenoiden på startmotorn och inget annat händer. Batteriet har ström (fulladdat) och alla lysen samt . Bettan brummar i gång i morgon kväll annars vad kan ha hänt ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.