onsdag 29 juli 2015

Elmia 2017 skog

Världens största skogsmässa var i år större än någonsin, både till yta och till antal utställare. Många besökare lockades till Elmia Wood för att se skogliga nyheter med världspremiär och ta del av ny högteknologi och kunskap i skogarna söder om Jönköping. Det har varit en fantastisk mässa. Den nya generationen skogsägare tar greppet om skötseln av sina egna skogar.


Deras mål är mer än avkastning. Minst lika viktigt är att skogen brukas på ett långsiktigt och miljöanpassat sätt.

Det märktes tydligt på besökare och hos utställarna på årets SkogsElmia. Nu ställer skogsägarna. Elmia erbjuder en skogsmässa varannat år, alltid på udda år. Vi planerar redan nu under hösten hur Skogsforum ska vara delaktig i Elmia Wood nästa år.


För er som inte vet så är Wood den större, internationella,. More from skogsforum. Vart fjärde år samlas här skogsägare , entreprenörer och skogstjänstemän från hela världen för att ta del av de hetaste trenderna och de senaste innovationerna.


Apr Vi ställer ut på Elmia Wood 7-Juni!

Du hittar oss i monter nr 890. Jun Nu är det mässtider och Elmia Wood står vid dörren. Den pågår mellan 7-juni i Vaggeryd utanför Jönköping. Här är lite fakta om den som du kanske inte känner till.


De visar kulturminnen och skogsmaskiners utveckling. Arboristerna visade på möjligheter och utmaningar i sitt yrke. Parkeringsplatserna vid Elmia Wood har tagit slut och enligt polisen är köerna till mässan långa. Skogens veteraner och ÖSA visar . Mässarrangörerna har blivit. Vi önskar inte fler besökare i dag, utan ta er istället ut imorgon eller på lördag, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia.


Elmia Wood som ordnas vart fjärde år är världens största internationella skogsmässa. Försäljningen av monterplatserna har börjat! Den 7–juni är det dags för Elmia Wood igen – världens största skogsmässa. Sveaskog och Svenska Skogsplantor deltar tillsammans på temat Framtidens skog.


I anslutning till montern blir det också en planteringstävling där besökarna kan testa hur bra de är på att plantera. Elmia Wood äger rum i skogen och du kan se och testa maskiner och redskap i sin naturliga miljö. Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber gästade ATL TV-studion och pratar om sågverkens lönsamhet, tallens potential och vad som kan höja trallens status.

Lillebror till Wood-Mizer visas på Elmia. På Elmia Wood var det Sverigepremiär för sågverket Timbery. Det tillverkas i Polen men varumärket. I dag börjar Elmia Wood.


Ingen skogsmässa har någonsin haft fler utställare eller mer monteryta, och besökarantalet tros även det slå nya rekord. Uppvisningarna av skogsmaskiner är en självklar höjdpunkt för många på . Jun Torsdagen var tålamodsprövande för besökare till den stora skogsmässan Elmia Wood mellan Jönköping och Vaggeryd. Det var kilometerlånga köer på. Missa inte filmen på köerna på E4. Filmen är tagen vid Ljungarumsmotet hela vägen upp till fjärrvärmeverket.


Jun Då vi är ett relativt ungt företag i utveckling har vi full förståelse för vilket ansvar vi har gentemot samhället och miljön. Vi strävar ständigt efter att förstå, förbättra och finna lösningar på ekologiska problem i våra dagliga aktiviteter. Detta gör det möjligt för oss att utvecklas och att möta framtiden på ett ännu .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.