måndag 26 oktober 2015

Bild och form sidan

Bildoformsidan fungerar som din lärobok i bild. Du hittar också olika exempel på arbeten som elever har gjort, korta instruktionsfilmer samt annat inspirationsmaterial. Detta program blandar teoretiska avsnitt med praktiska uppgifter och ger dig kunskaper om material och tekniker. Tycker du om att uttrycka dig i bild och vill lära dig nya tekniker?


Här får du lära dig mer om måleri, grafik, design, digitalt skapande och rörlig bild. Bild och form är för dig som vill fördjupa dig inom bildområdet. Vi arbetar processinriktat från idé till färdigt resultat. Ska du starta företag inom bild och form ? Vilka stipendier och bidrag finns att söka? Kan du ha nytta av branschorganisationer inom området?


Utvecklingsledaren för bild och form (tidigare konstkonsulenten) har uppdraget att arbeta strategiskt och långsiktigt för att utveckla och stärka bild- och formområdet i hela länet. Ej för elever som läser ESBIL, TEDES eller TESAM. Kursen passar dig som vill arbeta praktiskt med olika bildtekniker och utveckla din förmåga att förstå och berätta med bilder.


Kursens syfte och innehåll är att genom arbete med kreativa processer . ES- bild och form (ESBIL-JN). ES bild och form är en av fem inriktningar på det estetiska programmet på Jenny Nyströmsskolan. På ES bild arbetar du praktiskt och teoretiskt med bilder i olika traditionella och nya tekniker och samtidigt utvecklar du dina kreativa förmågor.


Förmågor som är värdefulla för dig vilken yrkesbana . Vi har olika grupper för elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Det finns ensemblegrupp som arbetar fördjupande för de lite äldre eleverna. Att visa upp, vara glad och stolt för det skapade är viktigt.


Varje termin ges möjligheter att visa upp bilder och föremål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.