fredag 23 oktober 2015

Spräcka sten med snigeldynamit

Ibland kan man inte använda konventionell sprängteknik för att ta bort stenbumlingar, bergklackar eller betongfundament, på grund av deras läge. Det finns flera metoder, men inte så många som vi villaägare kan göra helt själva. Ingen sten är för stor eller för svår. Bemix Snigeldynamit används för att spräcka, spränga sten , berg och betong.


Läs mer om hur produkten fungerar på bemix. Stenar väger mer än man tror och ibland finns de där man inte önskar.

Man kan försöka spräcka stenen med handkraft, men om det inte går finns en expanderande cementmassa, så kallad snigeldynamit , som man kan använda för att spräcka stenen. Spräckningen blir ljudlös och vibrationsfri, vilket gör detta till ett bra . Det är vibrationsfritt och åstadkommer ingen splitterverkan eller gasutveckling. Den blandas med vatten och expanderar. Du tidigare inte trodde var möjligt. Pulver och vatten blandas och hälls i borrhålen, sedan är det bara att vänta i ca ett dygn på att . Cementen håller rörelsen i schack.


Det knôr sig mot borrhålsväggen, som en göteborgare skulle ha sagt. Min farfar oxh hams bror bruka spräcka sten med ren CaO, men det var rätt farli enligt honom.

Förr i tiden fick lantbrukarna sin kalk oslâckt som man sedan släckte på gårdsplan under ungarnas jubel. Har man mycket sten att spräcka blir det väldigt väldigt i längden i jmf med typ snigeldynamit. Dessutom går det mycket fortare.


Oct Istället för explosion fungerar den som så kallad snigeldynamit , att hälla betong i ett borrhål som sedan spräcker upp berget när den expanderar. Problemet med snigeldynamit är att det tar uppemot ett dygn och att man inte vet exakt när trycket är tillräckligt stort för att spräcka stenen , säger Henrik Bojö. Aug Du kan ta bort större stenar och jämna till berg med snigeldynamit.


Jun Numera kan sten och mindre bergknallar enkelt tas bort på tomter och fastigheter , och husägare kan bygga garage och pool där det tidigare var berg i dagern. En del har tidigare använt sig av så kallad ” snigeldynamit ”, men det är en gammaldags metod som tar tid och den är dessutom ojämn vad gäller . I villaträdgårdar och på fritidsfastigheter finns ofta stenar som man vill bli av med. Vid dräneringsarbeten, grävande av grunder, avlopps och vattenledningar träffar man ofta på sten som måste avlägsnas.


Det finns idag ett flertal olika metoder för att spräcka sten , till exempel vattenspräckning, hydraulhammare, snigeldynamit. Mar Vi Har provat snigeldynamit flera ggr. Det dyraste var att hyra kobran, men man borrar rätt snabbt. Passa på att borra alla hål du behöver inom närmsta framtiden. Det är urspännande att uptäcka när stenen börjar spricka, beroende på temp.


Till skillnad från snigeldynamit och spräck-kilar så sker spräckningen med Simplex med omedelbar verkan. Krutet har den fördelen att det har mycket lägre förbränningshastighet jämfört med konventionellt sprängämne. Jag ska bräcka en stor iriterande sten på tomten och känner inte för att irritera grannarna med HE.

Så tankarna gled in på snigeldynamit. May Och det är några irriterade stenar som är lagom stora så att åkgräsklipparn slår i. Hur tar man bort stenar enklast? Snigeldynamit är ett icke-explosiv ämne som expanderar långsamt men med mycket hög kraft när snigeldynamiten stelnar.


Ifall snigeldynamiten hälls i borrhål som har borrats i en sten så kommer snigeldynamiten spräcka stenen i mindre bitar. Under ett par timmarna expanderar snigeldynamiten i hålet så .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.