fredag 30 oktober 2015

Vilka fordon får du köra om du har ett bkörkort

De stora bokstäverna på ditt körkort talar om vilka fordon du får köra (körkortsbehörigheter). Bokstävernas betydelse framgår av följande tabell. En lätt lastbil är en lastbil med en totalvikt på. För att ett körkort ska utfärdas i Sverige måste kraven som presenteras på den här sidan uppfyllas.


Fordon du får köra med B - körkort. Vilka fordon får du köra om du har körkorts behörighet B?

Lätt lastbil med tillkopplad tung släpvagn. Vi har topplistefunktioner så du kan se vem som presterat bäst dem senaste dagarna. I Vi Bilägare nr finns ett reportage om olika körkortsregler där det står att man ska genomgå ett körprov för att få utökat B - körkort. Gäller detta enbart hus- och lastbil, eller också bil med . Alla fordon som får köras med behörighet AM. Körkort med behörighet B är det ”vanliga” körkortet och ger dig rätt att köra personbil och lätt lastbil.


Såvida du inte har förarbevis eller traktorkort är det få motordrivna fordon du har rätt att köra om du inte har. Tack för din fråga och för att du har valt att vända dig till Lawline. Om du har ett återkallat körkort gäller det inte (se här ).

Det finns flera behörigheter som ger rätt att köra bil med släp. Till den får du koppla ett släp som har en totalvikt på högst 7kg. Du får också köra med ett släp där.


Körkort i Sverige delas in i ett antal klasser som anger vilken typ av fordon innehavaren får köra : AM, A A A, B , BE, C C, C1E, CE, D D1E och DE. Ett svenskt körkort med. Efter genomförd riskutbildning meddelar utbildningsanordnaren Trafikverket att aspiranten har genomfört utbildningen. Moped klass I, moped klass II, traktor, . Motorcyklar vars motor har en cylindervolym på högst 1kubikcentimeter, en effekt av högst kW.


Motordrivna trehjulingar med tre symmetriskt placerade hjul och med en högre effekt än kW,. Vad ingår i en B-körkorts utbildning? Här på skolan lägger vi stor vikt på grunderna och att du som blivande bilförare känner dig säker och trygg bakom ratten.


Med B körkort får du köra dessa fordon. Får jag köra trehjulig motorcykel på B - körkort ? För att få köra dessa fordon krävs ett körkort med behörigheten B. Hjälm är obligatorisk och man får ta med passagerare om motorcykeln är byggd för detta. Ska du köra personbil eller lätt lastbil behöver du ett B - körkort. Här kan du läsa mer om vad som krävs om du vill ta ett B - körkort och vad du behöver tänka på.


Men, har du sedan tidigare ett B - körkort som inte är begränsat till automat får du precis som innan dra en fordonskombination med en högsta totalvikt . Skillnaden är att du kan köra med tyngre fordonskombinationer än med ett vanligt B - körkort.

Om du redan har B - körkort kan du göra ett särskilt körprov för att få utökad B-behörighet. Du kan även välja att ta utökad B samtidigt som du tar ditt vanliga B - körkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.