måndag 26 oktober 2015

Mexitegel radon

Radon från byggnadsmaterial. Till exempel tegel, betong och lättbetong. Normalt sett är radiumhalten i byggmaterial så pass låg att någon radongas inte är nämnvärd.


Det finns dock, tyvärr, undantag: - Alunskifferbaserad lättbetong, även kallat blåbetong. Det byggnadsmaterial som är känt för att avge radon är lättbetong som innehåller alunskiffer - även kallad blåbetong. Hur vet man om det är radonbetong?


Mexisten ( mexitegel ) är inte gjort av alunskiffer, är inte samma sak som blåbetong och innehåller inget uran vilket gör att det inte är radioaktivt. Det samma gäller lättbetong som inte. Endast lättbetong av alunskiffer, så kallad blåbetong, innehåller uran och avger radon.


Tillverkningen av sådan lättbetong . Symmetriskt ansikte test. Endokrina körtlar i kroppen. Mentor implantat storlekar.


För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Enda sättet att ta reda på om en bostad har för höga radonhalter är att göra en mätning. Vår radonguide vänder sig till dig som vill veta mer om din inomhusluft och har frågor om radon. Vi hjälper dig hela vägen! Vad kan det bero på och hur får vi bort det?


Asbest finns i ventilationskanaler, i kakelfix och fog, runt rör, som brandskydd och som fasad och tak i form av eternitplattor. Strålningen är låg, avtar nog ganska snabbt, men eftersom partiklarna fastnar i lungorna och man kanske bor och får . Det var ett jäkla myglande förut och nu verkar de flesta ha en mätning gjor det kanske är en ny lag på det? Ganska löjligt då det finns mer eller mindre radon i alla hus, att ingen kan säga det då många mäklare menar sig vara så ovetande.


Sanerade hus har haft protokoll, osanerade har man inget vetat, . Fasad Mexitegel Fönster 3-glas. Husen var gärna enplansvillor med valmat tak och mexitegel , i amerikansk bungalow-stil. Nya fasadfärger var mintgrön, aprikos och ljusblått. Typiskt utförande för 80-talshus. Strålsäkerhetsmyndigheten uppskattar att mellan 4och 5lungcancerfall per år orsakas av radon i inomhusmiljön och . SV: Håltagning genom mexitegelfasad för tilluftsdon.


Mexitegel borrar du lätt som smör med en vanlig hålsåg avsedd för detta. Betong är mycket mycket hårdare att borra igenom. Jag borrade igenom min fasad med en liten BD för några hundralappar.


Mekanisk till- och frånluft. Skyddar din fasad mot fukt och mögel? Den är husets rustning som skyddar mot röta och olika former av mögel, till exempel svartmögel.


Men radon ger oss nog ingen flärd snarare får nog livet en kortare färd. Borta vid garaget med mexitegel dyker vår friggebod upp och bortanför den,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.