onsdag 21 oktober 2015

Koppla domän till wordpress

Många vill gärna köra sina bloggar på egna domännamn , men vågar inte riktigt ta steget på grund av att de känner sig otekniska. Idag är det dock väldigt enkelt – tack vare One Click Installer, som många webbhotell erbjuder. Det här inlägget är en del av artikelserien ”Lär dig wordpress med Binero” i samarbete med Binero – Sveriges vänligaste webbhotell.


Här skapar du sidor, skriver blogginlägg, väljer teman osv. Men det tog stopp, och jag får nog tjata på supporten lite till .

E-post-inställningarna kommer ej att påverkas av detta. Under avancerade inställningar så kan du även välja . Du kommer till konfigurationsalternativen genom att i Loopia Kundzon klicka på ditt domännamn. OBSERVERA att ändringar. Här väljer du att starta en ny eller koppla en befintlig Loopia Sitebuilder hemsida.


Här kan du vidarebefordra dina besökare till en annan webbadress och visa denna istället för ditt domännamn. Jag har ett webhotell hos One.

Vad jag vill är att koppla dessa till mappar på mitt one. Länka domän till wordpress Webbutveckling och javascript. Dina val här bör var att du vill koppla din förra användare (ditt inloggningsnamn) med din nya användare (admin), och du vill gärna ta med alla. Vi vill peka in en domän till en blogg på wordpress.


När vi försöker lägga till domänen i inställningar . Vi har gjort en pekning enligt nedan. Det du behöver är ett webbhotell där du hyr plats på en server och ett domännamn du köper av webbhotellet. Här är min guide för nybörjare. Från vänster är dessa ikoner ”Information”, ”Redigera”, ”Kopiera” och ”Radera”.


Nyligen fick Webbstjärnan ett supportmejl från en gymnasieelev som gör en webbplats åt sitt UF-företag. Denne elev undrade ifall det gick att få domänen som de har skapat via Webbstjärnan att fungera på en annan sida. Och visst – det går hur bra som helst! Webbstjärnans support fick en fråga nyligen från en . Skapa din egen blogg eller hemsida med Wordpress.


Välj mellan olika teman och plugins, för att ge sidan det utseende och den funktionalitet du önskar.

Gå till ”Verktyg” vänster panel, välj One -Click install. Välj din domän , tex ”BineroTrixaWP. Välj den installationen du vill ha, i detta fall . Detta är för dig som exempelvis har registrerat ditt domännamn separat från ditt webbhotell eller för dig som ska byta webbhotell eller server. WordPress är den mest populära hemsidelösningen på nätet.


Ditt domännamn måste vara kopplat till en viss ip-adress eller adress där din webbsida ligger. Denna ip-adress får du av ditt webbhotell och det är den. Det andra är att se till att du kan ta emot e-post som skickas till ditt domännamn.


I inställningarna för Domäner finns därför alternativet E-postadress. Där får du två möjligheter. Eller så lägger du till en så . Ompekning domäner Att peka om en domän kan ibland vara ett smart drag för att minska de totala kostnaderna.


Låt säga att webbhotell A har billiga domänpriser men dyrare hotellkostnader och att för webbhotell B gäller vice versa. Då kan du köpa domänen hos webbhotell A och sedan peka över den till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.