onsdag 31 maj 2017

Krympplast i ugn

Det viktigaste jag lärt mig är att låta en plåt vara i ugnen medan den blir varm. In med plåten i ugnen och på mindre än en minut har motiven krympt och de blir . För tillverkning av nyckelbrickor och smycken m. Gör så här: Sätt på ugnen på 1grader. Rita med pennorna som ingår i paketet.


Gör ett hål i toppen på figuren med ett hålslag.

Lägg figuren på bakplåtspapper, och sätt in i ugnen. Då händer det ”magiska”…figuren . Krympplast är ark av plast, med en blank och en matt sida. Man målar och ritar på den matta sidan. Sedan klipper man ut det man ritat och stoppar in det i ugnen. På någon minut drar plasten ihop sig och blir mindre, hårdare och tjockare.


Det första jag funderade på var vilken slags pennor som fungerade . Måla på krympplasten med Poster Hobby marker eller Neon Deco textiltusch. Värm figurerna i ugn vid 1°C grader.

Klipp ut motivet och glöm ej att göra hål med håltång. Låt ämnet krympa och ta ut när plasten har rätat ut sig igen. Sätt o-ring och nyckelring i hålet i krympplasten. Använd till kort, smycken m. Färglägg motiven, krymp sen i ugn eller med embossingfön.


Sedan hettas plasten upp i en ugn eller med hjälp av en värmefön ( används till embossing), vilket får den att krympa ihop och tjockna. De färdiga alstren passar bra att använda som exempelvis berlocker, vilket är . Har ni testat krympplast ? Det är helt magiskt att plocka ut sina alster ur ugnen – jättesmå och så fina. Roligt för både stora och små. Ni behöver krympplast , finns att köpa i hobbyaffärerna eller på nätet. En rolig och billig sysselsättning som blir vacker.


Plasten finns i olika utformningar. På krympplast kan man rita med färgpennor eller med. Passar perfekt att göra nyckeringar, smycken och andra roliga saker som tex sprattelgubbar! Pyssel som passar perfekt till alla pysselsugna barn och vuxna!


Låt inte fantasin stoppa dig. La sedan alla små bilder med det ritade uppåt på ett bakplåtspappaer på en ungsplåt och sedan in i ugnen enligt instruktioner (det kommer stå instruktioner på paketeringen då du köper din krympplast , tex hos Panduro, där jag köpte min förpackning), och det går rätt fort när de väl är inne i ugnen. Ett superbra pyssel som gör att man enkelt kan göra halsban örhängen, pins!

Samt en håltång för att göra hål till hänge. Nu innan man värmer den så är det mest ett vanligt plastpapper. Det står inte på förpackningen hur länge de ska vara i ugnen , bara att man ska ta ut dem när de ligger stilla på plåten. Här ser ni när de ligger på plåten färdigmålade och klara för ugnen.


Ganska fantastiskt att titta på och fascinerande för barnen. Sen pressa ner dom direkt när de kommer ut från ugnen. Dekoreras med färgblyerts på den matta sidan och t. Motivet ritas på den blanka sidan på. Efter några minuter i 2grader i ugnen är kritorna flytande och kan då hällas i valfri form.


När smeten har stelnat ordentligt kan . Säkerhetskniv för kapning av krympplast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.