onsdag 31 maj 2017

Tapetsera trappsteg

Vi tillbringar ganska mycket tid med att gå upp och ner för trappor varje dag. Mest trampar vi på utan att tänka så mycket på vad vi har under fötterna, men trappsteg och särskilt sättstegen kan vara bra ytor att få in lite upplyftande färg och form i trapphus och hall. Välj fortlöpande mönster som drar ögat uppåt . Så rodde vi iland med de avslutande ytrenoveringarna av trappan. Jag fick ett infall att tapetsera några trappsteg , lite ojämnt, med samma tapet som jag satte upp i matsalen.


Det var startskottet för denna ”Linaidé” och Calle fick oplanerat merarbete som så många gånger förr.

FÖRE: Eftersom den vackra . Med överblivna tapetbitar ger du din trätrappa en helt ny känsla. Olika underlag kräver olika förarbete. Vi har utgått från en trappa i trä.


Använd dina överblivna tapetrester och tapetsera med olika motiv för varje trappsteg , kör på enfärgat eller tapetsera bara enstaka steg. När det kommer till val av . Vet någon hur man bär sig åt i trappan för att nå ända upp? Been there - done that ;-) Vi hade en trappa med ett litet L nertill (tänk lång trappa som svänger grader vänster nertil).

Ställde en stege i trappan mot kortväggen och lade plank mellan en stol på övervåningen och lämpligt trappsteg. Hur behandla obehandlade trappsteg ? Trappstegen finns i olika storlekar, så inför ett köp bör man noga mäta upp stegytornas bredd och djup för att få rätt storlek. Svängda trappor kan ha olika stegdjup. Mät alltid på det djupaste stället.


Istället för vanligt trappräcke kan man placera en vägg under trappan som även fungerar som räcke. Varför inte välja mjuka mattor i trappan? Ett klassiskt hotellknep som även funkar bra hemma. Renovera trappan genom att tapetsera den. Här visar vi samma trappa i tre olika stilar, tapetserad med olika material.


God morgon :) Det var ett tag sedan jag skrev. Här hemma har det varit full fart och jag har varit tvungen att inse att man m. Tycker att ni kan måla om trappen annars kan jag tipsa om Nilenfors som gör fina måttbeställda trappor! Kanske sätta nå tyg på trappstegen om ni vill?


Eller tapetsera mellan varje trappsteg. Finns massor av alternativ istället för att byta . Trappuppgång, element, fönster och dörrar – här hittar du tips, trix och information om tapetsering av svåra ställen i rummet!

Inspirationen hittade vi denna gång på Pinterest. Nu ska vi tapetsera om väggen i trappen och funderar då på HUR ? Det känns lite rangligt att stå på stege, om det ens går. Jag vet inte riktigt hur den där hyllan ser ut, men är det trappsteg man går på så ska du inte tapetsera dem, för då slits de. Går man inte på dem, är det kanske . Men var ska jag göra det?


Tänk på att inte låta färg glida ner i skarven mellan vang och plansteg, det kan senare orsaka knarr. Passa också på att måla eller tapetsera om väggar - enklare före än efter! TRAPPSTEG TRYCKIMPREGNERAD 160CM. Enkel montering och perfekt passform Förfrästa trappstegsändar för enkel montering och perfekt passform till den exklu. Utgå från höjd och längd på trappsteg , och räkna fram rätt längd på vagnstyckena därefter.


Kapa till det första vagnstycket snett på bägge sidor. Nu har du en mall och kan kapa till resten av vagnstyckena. Mät och såga till trekanter som trappstegen ska sitta på. Fäst trekanterna i vagnstyckena med spikbleck och ankarskruv . Om du behöver använda trappan under arbetets gång eller under torktiden, måla vartannat trappsteg. Markera de steg som inte ska målas, t. Börja med en liten pensel och måla längs kanterna på varje steg.


Sedan tar du minirollern på de stora ytorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.