torsdag 25 maj 2017

Retuscherade bilder i media

Kräver varningstext på alla bilder som manipulerats för att göra modellen smalare. Att många av bilderna vi ser i reklam och media är kraftigt retuscherade är något vi fått vänja oss vi men ibland går det lite väl . Retuscherade bilder har blivit ett så stort problem att det nu behövs en internationell överenskommelse som tvingar tidningar och tidskrifter att ange grad. Hany Farid forskar i fotoanalys och har sedan länge arbetat åt bland annat amerikanska FBI med att avslöja manipulerade . Hany Farid och kollegan Eric Kee har analyserat 4original och retuscherade bilder.


Utifrån dessa har de skapat en matematisk beskrivning av de förändringar som gjorts på modeller och kändisars foton.

Därefter kategoriserar modellen bilderna i fem olika varningskategorier. Om en bild markeras med . Det är viktigt att reklamen är ansvarsfull och att man är transparent mot konsumenter och talar om att en bild är retuscherad. Bilder påverkar oss ofta starkt - men vi ska komma ihåg att en bild alltid är ett utsnitt av verkligheten. Vi är ständigt omringade av bilder.


Eftersom retuschtekniken är en självklar del av vårt samhälle, är vi också ständigt omringade av retuscherade bilder. Bildmanipulation är något som förekom långt innan bildbehandlingsprogrammet Photoshop existerade. Kamerainställningar, smink, mörkrumsknep och . För att det inte ska bli tydligt smälts de båda ihop med en mjuk övergång.

Ljuset är korrigerat på det nya ögonparet för att matcha det första ansiktet. Som exempel kan det vara svårt att ta en bild där två personer lyckas hoppa exakt samtidigt. Om du istället har två bilder tagna vid ungefär samma tillfälle . HM ersätter mänskliga modeller med dataanimerade kroppar och modemagasin hårdretuscherar redan trådsmala modeller.


Dove påstod sig lyfta fram alla kvinnors naturliga utseende, men nu uppges bilderna vara retuscherade. Det var för filmen Dove Evolution som. Doves modeller egentligen är.


Tro inte på allt du ser: här är musikvideon som visar hur mycket sångerskans utseende retuscheras. Vi vet redan att i princip ALLA bilder vi ser i magasin och i reklamer har retuscherats - mer eller mindre. Däremot tycks det fortfarande sopas under mattan att det samma gäller för TV-reklam, filmer och . Gör ett blogginlägg: Hur kändes det att fotografera varandra med ett tydligt tänk runt genus?


På vilket sätt blev fotografierna annorlunda? Hur tycker du det var att retuschera med hjälp av Adobe Photoshop? Varför tror du det är vanligt att digitala bilder som används i media och reklam är retuscherade ? De bilder som förmedlades till allmänheten var retuscherade , ibland idealiserade , ungefär som när ryska media förvandlar landets herrar till slätrakade keruber utan en rynka i ansiktet, vilket i detta fall är befogat, eftersom man följer marxismensenilismens principer.


Rörliga bilder i modern mening existerade inte förr, innan . Hur många kvinnor som finns i reklambilder vi ser i dag är retuscherade ? Frågan ställs till Buzzfeeds moderedaktör. Och vad gäller media så är det inte tidningarnas roll att uppfostra barn.

Det är föräldrarnas uppgift att se till så att deras barn inser att bilder ofta är retuscherade och att det lätt blir överdrifter i tidningarna. Några minuter i Photoshop. Det är allt som krävs för att totalt förändra utseendet på en människa.


Runt om oss, var vi än är, matas vi med dessa kraftigt retuscherade bilder som förklarar hur vi borde se ut – trots att idealen nästan är omöjliga att uppnå i verkligheten. Se det här klippet och kom ihåg det nästa . Uppsatsen föreslår sammanfattningsvis att en märkning med retuschörers namn på bilder i reklam kan öka medvetenheten. IT-användning och de ”perfekta” bilder som publiceras i media. För det andra, en önskan att se ut som praktexemplaren i media kan leda till en ökning av ätstörningar hos ungdomar.


I vår omgivning är vi hela tiden omringade av retuscherade bilder på supersmala modeller och kändisar. Det är därför väldigt lätt att se på sig själv, efter att ha matats med alla dessa bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.