onsdag 24 maj 2017

Träna stavning gratis

Träna stavning av svenska ord med ett spel om rättstavning. Hittar du stavfelet bland dessa ord och meningar? Vi har just nu roliga gratis spel i detta skolämne. Försök hitta vanliga svenska ord i detta ordspel.


Du får själv hitta på orden du ska markera, men de kollas mot en svensk ordlista innan de godkänns. Ett spel där eleverna får träna sitt ordförråd.

Kul med Duffton är en svenskproducerad läs- och skrivapp som bygger på ljudningsmetoden. Här får man träna på att lyssna och lära sig bokstavsljud för att på så sätt knäcka läskoden. Ett tilltalande belöningssystem gör det roligt för nybörjare att öva på att ljuda, läsa och skriva. Syftet med Webbmagistern är att ni på ett roligt sätt skall kunna testa och förbättra era kunskaper i olika ämnen.


Jag har därför försökt välja ut nio appar som går att använda inom Sfi för att träna stavning , uttal och ordinlärning. Flera av apparna känner ni säkert igen. Jag har tidigare beskrivit Bitsboard i ett tidigare inlägg som ni kan läsa här: Användbara gratis iPad-appar för Sfi. Det går utmärkt att träna stavning , .

Hänga gubbe – stava , ord. Happi Läser – träna läsning. Ordens magi – stava , ljuda. Little Writer – spåra bokstäver. Superbra (Bokstavspussel) – ord och bil stava 28:- Stavningslek – tränar stavning och språklig medvetenhet (kan ställas om till olika språk).


Vi kan se att du inte är inloggad. Logga in här nedan eller prova Clio Svenska gratis. Ng-ljudet stavas med g framför n. Korsordslösning är bra för både det ena och det andra.


Lär dig nya or träna stavning , tänk klurigt och i denna app är där även en del strategitänkande. Korsorden i appen är på en lagom svår nivå för den ovane korsordslösaren. Möjligheten att få hjälp med enstaka bokstäver gör att man i slutändan löser . En serie med sex roliga häften som tränar och inspirerar eleverna att stava rätt. Satsa är en ny serie arbetshäften som främjar den grundläggande språkutvecklingen. De fristående häftena behandlar ordklasser.


På denna sida kan du göra flera direkträttande övningar. Vill du träna på olika ämnesord kan du göra det här.

Kort och lång vokal, säkerhet här utvecklar både läs- och skrivförmåga: Vilken vokal? Träna Stavning och J-ljudet gratis i spel online. Skolord Rymden Solsystemet Böjning Familjerelaterade ord Beskrivning Kök Meningar Räkneord Vokabulär Människokroppen Idrotter Sjukdomar . Elevspel Ämnen Engelska.


Användarvänliga, gratis undervisningsprogram för Windows. Selingua, Seterra, Sebran med flera. Träna ditt engelska, tyska, franska och spanska ordförråd! Gratis program som kan utöka ditt svenska ordförråd och.


Här kan du öva dig på att stava rätt. I denna app får spelaren träna på att sätta ihop bok- stäver, skapa or lyssna på dem och öva på stav- ning. Man kan även göra egna ordlistor för att öva stavning , t ex dubbelteckning, stj, tj-ljud.


SVA-appar för yngre och äldre elever, applista för elev med språkstörning, appar för minnesträning och koncentration mm. Hon som skriver på bloggen IKTsidan heter Tove Andersson och . Här kommer min lista över appar för både yngre och äldre nyanlända barn och ungdomar. I listan finns både appar som är gratis och appar som kostar pengar. Eftersom priset varierar och appar ibla… Udda och jämna.


Your Mission: Help the sheriff, a friendly. Voice Assistance- säg det du vill skriva och appen omvandlar tal till text. Användaren måste prata tydligt och träning att diktera kan behövas. MyScript Calculator- en miniräknar-app där du kan skriva dina ut - räkningar direkt på skärmen.


Jag harGratis hämtning. Appen har en textigenkänning vilket innebär att . Visa mer från den här utvecklaren. Den här appen är endast tillgänglig i App Store på iOS-enheter. Stavningspaketet innehåller mycket populära appar för att träna bokstäver och stavning.


Spara över jämfört med att köpa separata appar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.