måndag 29 maj 2017

Regler för stegar och ställningar

Föreskrifterna innehåller grundläggande krav på bärbara stegar och arbetsbockar. Här finns regler för användning, konstruktion, certifiering och märkning. Samtliga Wibe Ladders stegar testas av Sveriges Forsknings- och Provningsinstitut (SP) enligt deras testrutin som finns beskriven i SPCR064.


Man får inte längre klättra på ramarna om översta plattformen ligger högre än meter utan måste då använda stege eller trappa. Självklart är våra paket kompletta med alla dessa komponenter och typgodkända av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Så köper du våra ställningar så vet du att du jobbar säkert och . I arbetsmiljölagen finns regler om de skyldigheter arbetsgivare och andra skyddsansvariga har, för att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet. Typkontroll ställningar. Nya regler för användning av stegar eller bockar på Skanska Sveriges arbetsplatser.


Skanska Sverige inför nu en säker arbetsmetod med tydliga regler för hur stegar och bockar ska användas på våra arbetsplatser. Bakgrunden till den nya arbetsmetoden är att felaktig användning av stegar och bockar som . Här är några grundläggande skyldigheter enligt lagar och regler för dig som chef att utgå från i arbetsmiljöarbetet.

Du som chef rekommenderas att. Som kortvariga arbeten menas t. Så jag tycker du ska ta ett snack med chefen. Ramlar du från stegen när du jobbar så finns det inga försäkringar so täcker det. Särskilt när det är så höga höjder! Arbete från stege innebär risker och många olyckor har inträffat.


Därför är det viktigt att se till att det finns bra utrustning för att kunna arbeta både på hög höjd och nere i gropar. Montering och ombyggnad av ställning anses som onödigt tröttande belastning om annat lättare alternativ finns att tillgå. Det är inte ovanligt med . Handlar du stegar från Skeppshultstegen kan du vara säker på att dem är hållbara, väl konstruerad och uppfyller alla säkerhetskrav i branschen. Vägledning för ställningar.


Arbete där det finns risk för fall och fallhöjden är mer än två meter får inte utföras utan . Faktablad med svar från myndigheterna på enkätfrågor samt förteckning av berörda rättsakter ARBETSMILJÖVERKET I. Bockar och pallar Fristående stegar Anliggande stegar Plattformar Ställningar Vägg och takprodukter Övriga produkter Reservdelar och tillbehöv . Svensktillverkade aluminiumstegar och ställningar som proffsen älskar.

Spara upp till Fri frakt. Vi skickar inom timmar. Alla stegar som säljs måste vara typgodkända enligt gällande standard. Certifierings-reglerna för P-märkning av bärbara stegar finns beskrivna i. Förtydligade regler vad som gäller för dig som underentreprenör på en NCC arbetsplats. Dessa regler gäller tillsammans.


För att höja säkerheten på våra arbetsplatser råder specifika riktlinjer vid arbete från stege. I första hand ska andra hjälpmedel såsom liftar och ställningar användas. Stegar och ställningar har års. ZARGES- Garanti som gäller i hela Europa samt mångårig reserv- delsgaranti.


Zarges produkter har skapats för yrkesmässigt arbete. De är föremål för stränga kvalitets- och säkerhets- kontroller. De har prövats och god- känts i enlighet av de regler som . Den som vill klättra uppför stegen måste börja längst ner”. Istället kan du hitta en stege eller ställning som når hela vägen upp, och därigenom skapa en skön och säker arbetsmiljö för dig själv.


Arbetsmiljöverkets föreskrifter om stegar och arbetsbockar samt allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.