måndag 25 augusti 2014

Fallskydd besiktning

Vi besiktar ditt fallskydd , eller lär du dig att besiktiga fallskyddsutrustning och få total kontroll online med Q-Control besiktningsprogram. Vid vilka arbeten ska man använda fallskydd ? Vid allt arbete då man riskerar att falla meter eller mer ska fallskydd användas, exempelvis vid. Fasta och personliga fallskydd.


Svar: Vid byggnads- och anläggningsarbete där det finns risk för fall från meter eller mer ska man välja gemensamma skyddsåtgärder i första hand.

Det kan vara ett arbete med risk för fall från höjd eller ett arbete på ett tak. Gemensamma skyddsåtgärder kan vara att arbetet . Service och Besiktning av fallskydd erbjuds. Enligt lag är arbetsgivare skyldiga att låta kompetenta experter utföra besiktningar av fallskyddsutrustningen. En personlig fallskyddsutrustning består av flera delar som kan kombineras eller användas separat.


Den som använder fallskydd bör få utbildning i hur man ska använda, koppla och prova utrustningen före användning. Man ska även känna till riskerna med att använda utrustningen felaktigt och hur man sköter och . NUAB:s fallskyddsavdelning är auktoriserad för att besiktiga och reparera din personliga fallskyddsutrustning, fasta fallskyddssystem och räddningsutrustning.

Datum för besiktning förs in i vårt kontrollsystem och när nästa besiktning närmar sig får du som kund en påminnelse. Utbildning i fallskyddsvärldens grunder. När och hur skall fallskydd användas? Vi går igenom lagar och regler som gäller både arbetsgivare och arbetstagare.


Regler och praktiska övningar gällande kontroll av personlig fallskyddsutrustning enligt EN365. Ett fall från meter kan kosta livet, en bra fallskyddsutrustning kostar bara några tusenlappar. Enligt samma direktiv ska kontrollen utföras av en kompetent person.


Vi åtar oss gärna att utföra besiktning och kontroller av er fallskyddsutrustning. Antingen skickar ni utrustningen till oss. Orsakerna är oftat bristande riskmedvetenhet i kombination med avsaknad eller felanvändning av personlig fallskyddsutrustning. Våra instruktörer har lång erfarenhet av både professionellt användande av fallskydd och klippklättring på hög nivå.


Vi är auktoriserad serviceverkstad för Cresto, Sala och Protecta och kan hjälpa dig besikta din utrustning. Bedsab utför okulärbesktning av fallskyddsutrustning. Kontakta oss för mer information. Enligt EN 3ska all fallskyddsutrustning genomgå en årlig kontroll som ska dokumenteras. En årlig besiktning är mer omfattande och genomgående än en daglig kontroll.


Den årliga kontrollen skall utföras av en kompetent person.

Vi erbjuder tillsammans med Cresto att registrera dina . Vi utför besiktning av alla . Kontrollen skall utföras av en så kallad. Kompetent person som skall vara certifierad av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.