tisdag 23 september 2014

Datum på engelska th

Prepositionen on skall alltid användas före dag och datum ! Ska skriva 4:e och 5:e juni på engelska men minns ej hur man gör. Jag ska skriva mars på engelska. Problemet är att när du skriver datum på engelska , kan vi använda siffrorna (…), men i talet måste använda ordningstal, det vill säga första, andra, tredje, etc. Kom ihåg grundregeln för nästan alla siffror: att få till exempel ordningstalet sex måste ta reda six (6) lägga suffixet th — six th Undantagen är några or och .

Så här skrivs datum om du vill använda. Skriv ut månadens namn för att undvika missförstånd. Notera att månader alltid skrivs med stor begynnelsebokstav på engelska ! Men har ingen aning om hur man skriver det på Engelska. Men vet inte riktigt om det är så man skriver.


December, i mitten av december. March, i slutet av mars.

Denna form är ursprungligen från Storbritannien och importerades under kolonialtiden till Nordamerika, men Storbritannien har numera tagit efter övriga Europa. Användningsexempel för aktuellt datum på engelska. Dessa meningar kommer från externa källor och kan innehålla fel. SwedishNödvändiga åtgärder kommer att vidtas för att kunna respektera aktuellt datum, den december. SwedishVilka datum och tillvägagångssätt som gäller kan man läsa om på vår hemsida.


SwedishNu, två år efter detta datum, väntar vi fortfarande på att något skall hända. Se exempelmeningar för th för att hitta översättningar enligt kontext. Har en fråga - jag har stött på att man förkortar June som jun i en engelsk datumangivelse, precis som vi gör på svenska. Fastän all tid jag gått i skolan, och lärt mig engelska från ettan, Har jag väldiga problem att Uttala Th ljudet.


Antar att svenskar har problem. Flytta till London så slipper du lära dig - ett genomgående drag i cockneyn är att just ord som börjar på th uttalas som med ett f istället. Det har säkert skrivits här förut men vissa säger ju f istället för th som t. Vissa säger även t istället för th som ovanstående skriver. Att helt få bort svensk brytning är väldigt väldigt svårt men det är ju inte direkt uttalet på three som avgör om man är duktig på engelska.


Det enklaste exemplet på en tonande konsonant är V (v).

Motsvarande tonlösa konsonant är F (f). Engelskan har minst tre ljud som saknas i modern svenska: tonande S (z) samt tonlöst läspljud TH (θ) och tonande läspljud TH (ð). Kronberg-Smeds(Smith) Family Tree Synligt medlemsträd bifogat dokument, källor. Publika medlemsträd: Alla sökträffar för Joh Th Segerdahl.


Den här databasen innehåller släktträd som har lagts in på Ancestry av användare som har angett att deras träd får visas för alla Ancestry- medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.