tisdag 23 september 2014

Nockbräda montering

Säsongens första hur gör snickaren börjar med att Magnus monterar en Nockbräda. Anpassa nockbrädans höjd så att nockpannorna vilar på såväl takpanna som på nockbrädan. Nortegl använder nockanslutningspannor som översta pannrad. Dessa kräver att översta bärläkten är mm högre än övrig bärläkt.


Nock- och valmtätningsrullen används vid valmade nockar, men även med fördel vid vågräta nockar och vid lätt undertak.

Båda är enkla att montera , bara att spika fast i nockbrädan. Lägg först en nedre rad från höger till vänster. Forsätt sedan med en rad. Nockpannorna ska vila mot takpannor och nockbräda.


För nockbrädans bred lägg pannor nå var sida om nocken. Brädans bredd är ca 6-cm. Ställ brädan på nocken, provlägg nockpannor. Kontrollera att nockpannorna vilar på .

Färdigställ vinkelrännor. Täta genomföringar och kanter. Av tradition används ofta papptäckt panelunderlag i samband med takpannor. MONIERs takprodukter som skall klara.


På senare år har denna konstruktion ofta ersatts av så kallat lätt undertak. Följ respektive tillverkares rekom- mendation vid användandet! Undertaket fungerar normalt som fuktspärr och skall endast ta upp smärre läckage som kan . Att lägga om taket är inte svårt, men det kräver att du är noggrann och har bra utrustning. Mjöbäckspannan har en komplett uppsättning pannor och tillbehör för i stort sett varje takkonstruktion. I tabellen nedan framgår åtgången av pannor tydligt.


Om du redan vet antalet ventiler och tillbehör som behövs, är det enkelt att. Icopal underlagsprodukter för montering på fast underlag. Vilken underlagsprodukt du ska välja beror delvis på vilken typ av yttertak huset ska få, men även en rad andra faktorer, t ex hur smidig och snabb produkten är att montera , hur länge det dröjer innan ytskiktet kommer på plats och vilken lutning taket har. Jag håller på med takläggning och skall montera en ny nockbräda vilken bör vara 32mm tjock (enligt Mjöbäckspannan), samt 170mm hög. Nockmassa, nocktätningsrulle, ventinock.


Montering av fästa för nockbräda. Utförande av valmade nockar.

För montering av underlagstak gäller. Placeringen av den övre bärläkten i forhållande till nockbrädan på- verkas av takets lutning. Hållare för enkel montering av nockbräda. Ställbar nockbrädshållare som passar läkt upp till mm.


Vid tums läkt: per 6mm nocklängd. LADDA NER MER INFORMATION. Produktinformation (PDF). Konstruktionsexempel tak. Med Benders strängpressade lertegel kan du själv lägga ditt nya tak.


Verktygen du behöver är hammare, såg och tum- stock. Vid valmade tak och ränndalar behöver man. Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Vinkelrännebeslag vid nock, 2. Kompletterande underlagstak, 5. Stödregel för vinkelränna, 7. En modern lättmonterad nockregel i plåt. Ersätter traditionell nockbräda.


Universalhöjd som passar alla taklutningar upp till grader. Möjliggör en helventilerad nocklösning. För både nyproduktion och renovering. Fågelband för montering på bärläkt vid takfot.


Exempel: minimum 18° taklutning för falsade takpannor och minimum 27° taklutning för ofalsade takpannor. Använd pappspik 5xmm och med ett. Fallskyddssele - Tänk på belastning vid lutande underlag.


Skärskador vid kapning av virke. Kranarbete med takstolar,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.