tisdag 23 september 2014

Sättningsskador på hus

Sättningsskador eller sättningar på ditt hus eller husgrunden? Här hittar du värdefulla tips och möjliga orsaker till sättningsskador på hus. Vår artikel listar symptomen för sättningsskador och vad du kan göra åt dem. Se vår kalkyl för estimat på kostnaden.


Det finns flera åtgärder såsom pålning och geopolymer, men det första är att konstatera om det verkligen har fått en sättning i din fastighet.

Kontakta oss för att nå ledande experter på . Vad är en sättningsskada och vad gör jag om jag upptäcker en spricka i fasaden ? Uretek svarar på vanliga frågor om sättningsskador i huset. Tänkbara orsaker till sättningsskador - Marken under grunden är för svag för den aktuella belastningen. Förändringar i markens fuktbalans, grundvattennivån, har ändrats.


Trädrötter har växt in i eller under grunden och lyft huset lokalt. För klent dimensionerad grundmur.

Det kan också förekomma att en sättning beror på otillräcklig bäryta på grundstenarna, men det är tursamt nog mer ovanligt. Timrad rundloge i Välvsjöliden, Burträsk, med kraftiga sättningsskador och utbuktningar. Har försökt att googla på kostnader om det. Hus med sättningar, gå vidare med besiktning, eller. Lämpligt köpa hus med åtgärdad sättningsskada?


Vi listar olika orsaker till sprickorna i ditt hus. Lugn, en spricka i väggen behöver inte vara så illa som det verkar. Däremot är det viktigt att ta reda på vilken typ av spricka det faktiskt är, och varför den har uppkommit.


Vissa sprickor kan tyda på att det finns större problem som måste åtgärdas, och i . På lermark kan risken för skadliga sättningar vara stor. Men även silt och dåligt packad sand eller grus kan ge sättningsskador. På dy, gyttja eller torv ska man helst inte bygga alls.


Lasse Holmbom, Boden, har stämt Bodens energi, Beab, på en miljon kronor i miljödomstolen. Visst kan ett träd eller en buske intill huset bidra till en trivsam miljö där du bor eller arbetar. Vegetation nära husgrunden kan störa marken i och med att rötterna suger fukten ur jorden, och får den att krympa.


Tyvärr kan det också bidra till att marksättning uppstår.

Risken är större under långa torra perioder, eftersom törstiga . Vid en närmare undersökning visade det sig att huset har en pågående sättning. I det här fallet hade marken under betongplattan på grund av olika geologiska omständigheter underminerats. Oro för sättningsskador i nya hus. AV MORGAN ANDERSSON Dagens kostnadsjakt i byggandet gör att de svenska grundläggarna befarar ökade problem i de byggnader och anläggningar som uppförs i dag.


De ser en risk i att den säkerhetsmarginal som tidigare funnits i . Det är vanligt med sprickor i både fundament och murverk. Ofta beror de på sättningsskador , det vill säga att huset , eller som här – muren, har rört sig i olika riktningar. Vi kan både lyfta och grundförstärka fastigheter, kontakta oss om du har frågor kring sättningsskador och din kommersiella lokal. Under morgonen i Upplandsnytt har ni kunnat höra om sprickor i en byggnad intill Uppsala resecentrum som uppstod under den period som garaget där byggdes.


Skadorna ska enligt den utredning som gjordes inte ha något med bygget att göra, utan har orsakats av trädrötter. Investmentbanken Bear Stearns var först att uppvisa allvarliga tecken på förestående kollaps. Den hade satsat friskt på att köpa upp riskabla bolån, blanda upp dem med några . Många av de boende på Brattåsvägen har problem med sättningsskador på sina hus. Värst är det för dem som bor närmast det aktuella planområdet.


Underlaget består av kvicklera som successivt sjunker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.