fredag 26 september 2014

Hur gängar man rör

Ska man klara ett vvs-projekt kommer man inte undan uppgiften att gänga rör. Har nu provat mina gängverktyg. Dock bara en gång på ett stort rör som var upp och ner. Vet dock inte om jag gjorde fel.


Några gånger så gängade jag av gängsnittet för att kolla hur resultatet blev.

Men det vart inte alls bra. Man kanske inte kan gänga upp och tillbaka när man gängar rör ? Hur mäta utvändig rörgänga - på rätt sätt? Så är det inte vara så svårt. Var noga med att uppge rätt dimension vid Din beställning.


Här visar elever från Mälardalens Tekniska Gymnasium hur man svarvar en utvändig gänga. Jag måste gänga ett rör som är 2.

Har kollat igenom diverse byggvaruhus men finns inget som passar, Jula hade ett set men det känns overkill att betala 5kr för något som jag kommer att använda en gång. Kan man vända sig till företag och fråga om dom kan . DNoch Ravser samma sak. R = gänga , båda används växelvis och avser egentligen samma sak. DN har kommit till när man ändrat från äldre måttsättning i tum till modernare nummer . Men vart kan man köpa allt detta material, samt om man behöver rören i en speciell längd hur gängar man dom, kan affärerna fixa det?


Slänger med ett par bilder som exempel. Det är ju som ett rör med invändiga gängor. Vet inte hur långa sådana man kan få tag i dock. Kolla på någon väl sorterad järn affär eller nåt liknande.


Nån butik som säljer tillbehör till industrin bör också kunna fixa fram nåt liknande. Identifieringstabell för gängor. Kontrollera att röret inte blivit skadat i transporten. I denna handbok beskriver vi hur du gängar framgångsrikt med.


Sandvik Coromants verktyg. Vårt syfte är att hjälpa dig välja.

Whitworth- rör gängor är en erkänd internationell standard. Det skulle vara brottsligt . Om du har befintliga rör som det . Och du vill fixa det själv utan några dyra kostnader. Då kan denna guide vara bra att läsa igenom först. Här lär du dig vad du behöver för att göra detta samt hur du går till väga! När man mekar mycket med sitt fordon är det väldigt vanligt att gängorna pajar nån gång.


Därefter kunde man sätta igång masstillverkning av skruv och muttrar som . Tum, , Millimeter, mm, Antal gängor per tum. Har bytt lite rör och vattenledningselement hemma och även kranar mm i båten, det blir alltid tätt om man gör rätt med linet och det går att efterjustera och få kranen riktad dit man vill. Viktigt att hacka gängen lite med tex en kniv och att linda på linet gämt och lagom mycket. Sen går det att både lossa och . Ju längre sträcka det är rekommenderas att man minst går upp en storlek.


Exempel på dimension för kopplingsledningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.